Teodosić znova nadvušuje Evropo #video

Miloš Teodosić, ki se počasi spreminja v legendo srbske košarke, je po dolgem času navdušil z ekskluzivno potezo v italijanskem prvenstvu. Bologna, ki jo sicer vodi Aleksandar Đorđević je izgubila proti Pesaru, a njegovemu varovancu je pripadala asistenca tekme.


Teodosič, ki je eden izmed mnogih povratnikov iz lige NBA na evropske parkete, doživlja manjši preporod. Pri L.A. Clippersih, ki so v poletnem prestopnem roku dobesedno ustvarili ekipo, ki lahko napada naslov prvaka, za srbskega organizatorja igre letos več ni bilo prostora. Kot organizator igre je sicer od mladih let navduševal z lepo igro in izjemnim metom, toda kot mnoge ga je dohitel čas in pa vse bolj drastične spremembe v ligi NBA.

V Evropi se po drugi strani po mnenju mnogih še vedno igra “tradicionalna” košarka, čeprav je tudi na vzhodni strani velike luže met za tri in individualna igra vse bolj opažena. Lep primer je bil seveda naš Luka Dončić, tudi ta pa je izjemno hitro končal v Ameriki. Za starejše košarkarje, ki so nekoč blesteli v najmočnejši ligi na svetu je Evropa izjemno pribežališče, kjer košarkarji dobijo verjetno še zadnji zamah v športu, navijači pa jih z odprtimi rokami in navdušenjem pospremijo nazaj.

V spodnjem videu si lahko ogledate omenjeno izjemno podajo, tako tipično za kreativno in domišljijsko igro, ki krasi Miloša Teodosića.

Photo: EuroHoops

Sorodne objave