Jeremy Lin že ob debiju eksplodiral in dokazal, da sodi v NBA

Dolgoletni igralec lige NBA in aktualni prvak Jeremy Lin to poletje ni uspel dobiti ponudbe iz lige, ki bi zadovoljila njegova pričakovanja, zdaj pa blesti na Kitajskem za ekipo Beijing Ducks.


Branilec, ki je bil nazadnje član Toronto Raptorsev ima pred sabo velik cilj; želi dokazati, da še vedno lahko igra v ligi NBA. V tej želji se je tudi odpravil na Kitajsko, saj je to liga, v kateri si je v zadnjih letih že precej starejših košarkarjev ponovno dvignilo vrednost in se na podlagi iger vrnilo v tako željeno NBA.

Jeremy Lin je za svoje moštvo včeraj tudi debitiral. Že na uvodnem srečanju predsezone je pokazal svoje kvalitete, saj je Zhejiang Lionsom nasul kar 40 točk, zbral pa tudi 6 skokov. To sicer ni zadostovalo za uvodno zmago, vsekakor pa je pokazatelj, da je 31-letni Američan na dobri poti k povratku v NBA.

Lin je že poleti izrazil precej negodovanja nad menedžerji, ki skrbijo za sestavo moštev, saj je menil, da so moštva preprosto obupala nad njim: “Vsako leto sem dal več od sebe in vsako leto je težje. V angleščini je rek, ki pravi ‘Ko si na dnu, je edina pot navzgor’. Zame je dno vsaki dan globlje. Poletje in obdobje “free agencya” je bilo težko, ker sem čutil, da je liga NBA nad mano obupala. Vedno sem vedel, da če bom dal komurkoli razlog za dvom, bodo vame dvomili.”

Kot že rečeno, kar nekaj igralcev se je iz Kitajske nato tudi vrnilo. Eden takih je nekdanji drugi izbor Michael Beasley, ki je kar nekako skakal med Kitajsko in NBA-jem in dobil še precej novih priložnosti. Nazadnje je to uspelo tudi Jimmerju Fredettu, ki je po treh letih igranja na Kitajskem nato lani dobil pogodbo s Phoenix Sunsi. Če je igralcu kot je Fredette uspelo dobiti drugo priložnost, je zagotovo v ligi NBA prostor tudi za Lina, ki je imel še precej boljšo kariero.

Foto: Xinhua Sports/Twitter

Sorodne objave