Popoln slovenski izkupiček v ligi ABA: Do zmage še Krka

Slovenska moštva v ligi ABA so v tem krogu zbrala polni izkupiček. Po Koper Primorski in Cedeviti Olimpiji je do zmage namreč prišla še Krka. V Zadru so Dalmatince ugnali s 85-77. 


Dolenjcem Zadar definitivno leži, saj so Hrvate ugnali še četrtič zapored. To je bila sedma zmaga Krke na zadnjih osmih srečanjih proti Zadru v ligi ABA. Ključni moment tekme se je zgodil dve minuti pred koncem zadnje četrtine, ko so Novomeščani postavili delni izid 5-0. Najprej je Dalibor Đapa zadel oba prosta meta, nato pa je najpomembnejši koš na tekmi, s trojko prispeval Glenn Cosey in postavil rezultat 79-74. Po tem ključnem trenutku, je Krka srečanje mirno pripeljala do konca.

Poleg Coseya je bil razpoložen še Jure Balažič. Tako Američan, kot tudi Slovenec sta dosegla po 14 točk.

Ponovno težka tekma, kot vedno v Zadru. Lahko bi se končala tudi z zmago Zadra. V prvem polčasu smo jim dovolil preveč lahkih košev, trojke so dosegali igralci, ki sploh ne bi smeli priti do meta. V drugem polčasu smo to popravili, zadeli nekaj metov, ki jih v prvem nismo, in tekma se je obrnila v našo prid. Naredili smo odličen posel, a je treba odigrati še veliko tekem,” je po tekmi razmišljal trener Simon Petrov.

Krka ima po porazu proti FMP-ju sedaj polovičen izkupiček in v ligi ABA zaseda šesto mesto.

Liga ABA, 2. krog, 14.10.
Zadar – KRKA 77:85 (22:19, 19:17, 18:19, 18:30)
Krka: Cosey 14 (6 skokov, 3 podaje), Marinelli 3, Škedelj 3, Đapa 9, Fifolt 3 (3 skoki), Balažić 14 (7/8 za 2, 4 skoki), Jošilo 11 (4 skoki), Rakićević 2, Lapornik 10 (3 skoki), Ramljak 13 (7 skokov), Lawal 3 (3 skoki).

Avtor: Timotej Prosenc

Foto: Liga ABA

Sorodne objave