Jurica Golemac podaljšal pogodbo s Primorsko

Košarkarski Klub Koper Primorska in trener članske ekipe Jurica Golemac sta se po osvojitvi slovenske superpokalne lovorike dogovorila za novo pogodbo. 42-letni trener bo zasedbo z Obale vodil vsaj do konca sezone 2021/22.


Moštvo tigrov je v torek v Podčetrtku ubranilo slovensko superpokalno lovoriko in tako podaljšalo svoj šampionski niz iz minule sezone, v kateri je osvojilo prav vsako izmed štirih tekmovanj, v katerih je nastopilo. Primorci so tako na najboljši možen način vstopili v četrto leto delovanja. Zanje je bila to šesta lovorika v zgodovini kluba, do prav vseh pa jih je popeljal ravno Golemac. Poleg dveh naslovov slovenskega superpokalnega prvaka (2018, 2019) je na koprski klopi dvakrat osvojil še pokalno tekmovanje (2018, 2019) ter po enkrat naslov državnega prvaka (2019) in Lige ABA 2 (2019).

Golemac, sicer nekdanji slovenski reprezentant, je profesionalno košarkarsko pot začel že pri 16. letih. Med drugim je nosil drese slovenskih klubov Geoplin Slovan, Union Olimpija, Krka, hrvaških Zadra in Cibone, grškega Panathinaikosa, turškega Efes Pilsna, nemške Albe Berlin … Svojo bogato košarkarsko pot je kar trikrat – dvakrat v Sloveniji in enkrat v Turčiji – kronal z naslovom državnega prvaka. Trikrat je postal tudi pokalni prvak Slovenije, leta 2002 pa je z Olimpijo osvojil naslov prvaka Jadranske lige.

Golemac je svoj pečat pustil tudi v dresu slovenske moške članske košarkarske reprezentance. Nastopil je na dveh evropskih prvenstvih (2003, 2009), leta 2009 na Poljskem je bil tako del reprezentance, ki se je prebila vse do četrtega mesta.

Igralsko kariero je Golemac sklenil leta 2013 in se podal v trenerske vode. Še istega leta je postal pomočnik trenerja v zagrebški Ciboni in tam ostal vse do leta 2016. Z zagrebško ekipo je v sezoni 2013/14 postal prvak Lige ABA. Leta 2016 je postal glavni trener šentjurskega Tajfuna, po zaključeni sezoni 2016/17 pa se je preselil na Primorsko. Leta 2017 je kot pomočnik deloval tudi v gruzijski reprezentanci.

S sklenitvijo novega sodelovanja s trenerjem Golemcem se KK Koper Primorska podaja v novo triletno obdobje. Prvega je uspešno zaključil v minuli sezoni, ko se je ekipi uspelo prebiti med regionalno elito. Tam si primorski klub v prihodnjih sezonah želi poseči po uvrstitvi, ki zagotavlja mesto v evropskih tekmovanjih. Ko bo do tega prišlo, tigri na evropskem parketu ne želijo biti zgolj tekmovalci, pač pa ekipa, ki bo dosegala zmage.

Poleg tega si bodo v največjem slovenskem obmorskem mestu še naprej prizadevali za organizacijsko rast kluba ter izboljšanja delovanja mladinskega pogona. KK Koper Primorska si v povezavi z okoljem in lokalnimi sponzorji celostno želi postati prepoznaven klub v Evropi.

Golemca in njegove izbrance bo prvič na parketu Arene Bonifika mogoče videti ta petek. Na uverturi nove sezone na domačem parketu bo gostoval italijanski prvoligaš iz Trsta. “Sosedski” obračun se bo začel ob 20. uri.

Gregor Vuga, predsednik KK Koper Primorska:

“Izredno smo veseli, da se Jurica Golemac v naši zgodbi vidi tudi v prihodnje. Kljub temu, da je imel na voljo nekaj (boljših) ponudb, se je brez obotavljanja odločil, da bo še naprej rastel z našim klubom. To nam daje potrditev, da v KK Koper Primorska nudimo izvrstne pogoje za delo. S podaljšanjem sodelovanja se klub podaja v novo triletno obdobje. Vrhunec prvega smo doživeli v minuli sezoni, ko je klub osvojil štiri lovorike, se prebili med regionalno elito, ob tem pa uspešno realiziral tudi več ostalih projektov izven parketa. Nekaj, ki jih je vendarle še ostalo odprtih, bomo s skupnimi močmi skušali izpeljati v novem triletnem obdobju.”

Jurica Golemac, trener članske ekipe KK Koper Primorska:
“Vesel sem, da smo se z vodstvom KK Koper Primorska dogovorili za podaljšanje sodelovanja. Mislim, da je prav, da skupaj nadaljujemo pot. Imamo skupen cilj in sicer da klub iz leta v leto raste v vseh pogledih.
Niti za trenutek nisem pomišljal, da ne bi sprejel nove ponudbe.”

Foto: KK Koper Primorska/Žiga Mikeli

Sorodne objave