Srbski zvezdnik v rojstnem kraju zaigral ulično košarko

Srbski NBA Center Nikola Jokić se je po odlični sezoni, ki jo je sicer moral zaključiti v konferenčnem polfinalu, že vrnil v domovino v rojstni kraj Sambor. Tam se je na navdušenje someščanov pojavil na lokalnem košarkarskem igrišču kjer je s prijatelji zaigral malo ulične košarke. Te poteze pa ne odobravajo njegovi delodajalci v Denverju, ki jih seveda skrbi za svojega najboljšega igralca.


Prva violina Denver Nuggetsov v sedmih tekmah žal ni uspela preskočiti Portlanda, ki je že izgubil boj za veliki finale proti Bojevnikom. Srbski reprezentant, ki je že potrdil nastop na letošnjem svetovnem prvenstvu je sezono končal s povprečjem 20,1 točke, 10,8 skoka in 7,3 podaje na tekmo. Ne le statistika, temveč tudi splošen vpliv na igrišču je bil dovolj, da so ga v NBA ob koncu sezone uvrstili v idealno peterko.

24-letni Jokić je ob povratku v domačo Vojvodino navdušil someščane, saj se je s prijatelji pojavil na lokalnem košarkarskem igrišču, kjer je sodeč po nekaj kratkih posnetkih, ki so nastali, tudi s precej zadržano igro zlahka prihajal do metov in skokov. Seveda so bili v Srbiji navdušeni nad potezo svojega zveznika, enako pa gotovo ne velja za vodstvo njegovega kluba, ki Jokića plačuje s 25,47 milijoni dolarjev. Njihova prioriteta stoji na neokrnjenem zdravstvenem stanju srbskega košarkarja, ki naj bi s tovrstnimi dejanji tvegal poškodbo, ki si je enostavno ne sme privoščiti.

Tudi slovenski zlati reprezentant Goran Dragić je v preteklosti že spregovoril o tem, kako mu pogodba z Miami Heat prepoveduje takšne »podvige«. Poleg rekreativnega igranja košarke tudi vožnjo z motocikli, kolesarjenje, smučanje itd.

Sorodne objave