Odhaja Avanzo, prihaja Žiga Dimec

Pri Sixt Primorski po koncu sanjske sezone že pogledujejo v prihodnosti, kjer jih čakajo novi izzivi. Obetajo se manjše spremembe v igralskem kadru, v zadnjem času pa so se pojavile govorice, da se obeta prihod Žige Dimca. Prav tako je že jasno, da klub zapušča dosedanji direktor Matej Avanzo, ki bo na prihajajočem svetovnem prvenstvu Fibin koordinator prizorišča.


Kljub štirim osvojenim lovorikam v sezoni 2018/2019 se Primorci zavedajo, da se na starih lovorikah v športu ne da živeti. “V ligi ABA zanesljivo ne bomo le gledalci,” je že po osvojitvi naslova v Ligi Nova KBM odločno zatrdil Jurica Golemac. Da pa bi se želje trenerja Primorcev uresničile je najprej potrebno zadržati osnovni igralski kader. Zaenkrat novopečenim državnim prvakom kaže dobro. V klubu naj bi tudi prihodnjo sezono ostali nosilci Marjan Čakarun, Ivan Marinković, Alen Hodžić, Mark Jagodić-Kuridža in Žan Mark Šiško, ter tudi Američan Lane Harris. Že zdaj pa je znano tudi, da naj Darius Henry, Tadej Ferne in Daniel Vujasinović skoraj zagotovo ne bi ostali v Kopru.

Prihaja zlati reprezentant

Glede na napovedane odhode Primorska že išče tudi morebitne okrepitve pred novo sezono. Zaenkrat naj bi bil najbližje prihodu Žiga Dimec, ki je bil član zlate reprezentance na evropskem prvenstvu leta 2017. 26-letni center iz Celja je po odhodu iz Krke igral za nemški Bayeruth in litovski Lietkabelis.

Finančna situacija obalnega prvoligaša naj bi bila stabilna, res pa je da so pri Sixt Primorski bolj kot ne odvisni od zgolj enega sponzorja, v zadnjem času pa naj bi se že pojavile tudi prve zamude z izplačili. Kljub temu si v klubu močno prizadevajo, da bi tovrstne težave rešili v dogovoru s sponzorjem.

Avanza rekruitirala Fiba

Svoj vrhunec na Primorskem pa je po svojem mnenju dosegel Matej Avanzo, ki zapušča položaj direktorja Primorske. “Klub bo lahko nemoteno deloval naprej, saj stoji na trdnih organizacijskih temeljih. Za nami je sanjska in težko ponovljiva sezona. A ocenil sem, da sem prišel do svojega limita. Čas je, da ta položaj zasede nekdo drug in projekt poskuša premakniti na neko drugo raven,” je za Sportal povedal Avanzo, ki bo kot rečeno na letošnjem svetovnem prvenstvu deloval v vlogi koordinatorja prizorišča.

Avtor: Timotej Prosenc

Sorodne objave