Selitev v slogu ameriških franšiz tudi v ligi ABA

Onkraj Atlantika, kjer imajo NBA moštva status franšiz, ni nič nenavadnega, če določena franšiza zamenja svojo lokacijo. Zadnji takšen primer so bili Seattle SupeSonicsi, ki so se iz Seattla leta 2008 preselili v Oklahomo, kjer jih danes poznamo pod imenom Oklahoma City Thunder. Takšna repozicioniranja za evropsko košarko niso značilna, sedaj pa smo nečemu, vsaj približno podobnemu, priča tudi v ligi ABA. Srbsko moštvi Mega Bemax se namreč iz Sremske Mitrovice seli v Beograd.


Primerjava sicer ni povsem na mestu, saj Mega Bemax nima statusa franšize, prav tako je bil klub že ves čas registriran v Beogradu. Moštvo bo tako igralo na novem prizorišču, v dvorani Mega Factory. V prihodnji sezoni bodo v ligi ABA tako nastopali kar štirje beograjski klubi, poleg Mege Bemax še Partizan, Crvena Zvezda in FMP.

Do selitve je Mega domače tekme igrala v Sremski Mitrovici, še pred tem pa v Smederevu. Ob slovesu od Sremske Mitrovice se je generalni direktor kluba Goran Ćakić spomnil tudi na tamkajšnje navijače. “V imenu košarkarskega kluba bi se rad zahvalil navijačem v Sremski Mitrovici na podpori, ki so nam jo nudili. Verjamem, da smo se jim z dobrimi igrami oddolžili. Upam, da bodo ostali naši podporniki tudi v bodoče, ko bomo igrali v Beogradu. Nikdar jih ne bomo pozabili,” so pri Sportalu prevedli Ćakićevo izjavo.

https://www.facebook.com/605809546110259/posts/2590006877690506/

Avtor: Timotej Prosenc

Sorodne objave