Slovenske reprezentantke sedaj v Trbovljah

Laško – Ženska članska reprezentanca v Laškem nadaljuje priprave na evropsko prvenstvo. V dvorani Tri Lilije bo opravila novih pet treningov, v četrtek in petek pa se bo znova predstavila navijačem. Na turnirju ”Orbit dvojček” se bo v Trbovljah pomerila s Švedsko in Veliko Britanijo.


Po dveh tednih napornih priprav so izbranke selektorja Damirja Grgića pretekli konec tedna dočakale prvi pripravljalni tekmi. Proti Češki in Hrvaški so zabeležile zmago in poraz, strokovni štab pa je dobil dober vpogled na trenutno opravljeno delo v pripravljalnem obdobju. Po podrobni analizi je pripravil tudi program nadaljnjega dela. V tretjem ciklu reprezentantke čaka pet treningov ter novi dve tekmi.

V Trbovljah proti Švedski in Veliki Britaniji

Slovenke se bodo navijačem predstavile na turnirju ”Orbit dvojček v Trbovljah.” V četrtek, 6. junija jim bodo nasproti stale reprezentantke Švedske, v petek, 7. junija pa še izbrana vrsta Velike Britanije. Sicer pa so minuli konec tedna prve tekme odigrale tudi slovenske tekmice v Nišu. Košarkarice Italije so proti Ukrajini zabeležile poraz s 66:69 in zmago z 99:77. Madžarke so s 65:79 izgubile proti Latvijkam, so se pa pomerile tudi s Turkinjam. Slednje so bile
boljše s 66:57.

Poškodbo očitno sanira tudi Zala Friškovec, ki že pogreša treninge. “Z mojo poškodbo k sreči ni nič hujšega. Zelo težko je s klopi spremljati tekme svoje ekipe in komaj čakam, da se pridružim dekletom in postopoma začnem trenirati s polno obremenitvijo. Prosta dneva smo izkoristile za počitek in v odličnem vzdušju nas čakajo novi treningi. Verjamem, da bomo v tem tednu popravile napake, ki so bile opazne na tekmah proti Češki in Hrvaški ter dvignile ekipno formo in se dobro pripravile za tekmi v Trbovljah.”

Časa za okrevanje ima Friškovčeva še nekaj časa, saj se bo Slovenija prvo tekmo evropskega prvenstva odigrala 27.6., ob 16.00 uri proti Madžarski. Slovenske košarkarice bodo tudi tekmo drugega kola proti Turčiji igrale ob 16. uri (petek, 28.6.), po dnevu premora pa se bodo na tretji tekmi (nedelja, 30.6.) ob 18.30 pomerile še z Italijo.

Foto: KZS/www.alesfever.com

Sorodne objave