Sixt Primorski se je pridružil izkušeni srbski strokovnjak

Jovan Beader, ki bo ta mesec dopoldnil 49 let, je nova trenerska okrepitev Sixt Primorske. Beader bo skrbel za A selekcijo od 17 do 19 let. Izkušeni Srb je do sedaj deloval že v kar nekaj večjih evropskih klubih.


Jovan Beader je s svojim delovanjem pričel v Dalmaciji, nato pa je treniral Beopetrol, klub ki je bil znan pod več imeni, nazadnje pa je kot KK Atlas svojo licenco prodal Radničkemu. Poleg Beopetrola je bil Beader član še dveh beograjskih ekip. Nekaj časa je deloval pri podmladku Torlaka, nato pa je sledila selitev k Partizanu, kjer je vodil tudi mladinsko moštvo.

Iz naših prostorov se je podal v Rusiju, najprej je bil v sezoni 2008-2008 v drugoligaškem Riazanu. Nato je naslednja štiri leta prebil v ruski prvi ligi, kjer je bil pomočnik trenerja pri Nižnem Novgorodu. V sezoni 2014-2015 se je preselil k bogatemu turškemu Banvitu, kjer je bil prav tako pomočnik glavnega trenerja, do prihoda v Slovenijo pa eno leto prebil še na Kuvajtu, v takajšnjem Al Kuwait SC.

Do konca lanske sezone je deloval v domžalskem Heliosu, na Primorskem pa bo kot trener podmladka nadomestil Sama Udriha. “Delo z mladimi košarkarji v ŠD Koš Primorska zame pomeni nov izziv na trenerski poti, zato sem ponudbo vodstva KK Sixt Primorska z veseljem sprejel. Pri delu z mladinskimi selekcijami že imam kar nekaj izkušenj. Želim si, da delo v mlajših selekcijah koprskega kluba dvignemo na višjo raven in da se utrdimo pri vrhu klubov, ki v Sloveniji najbolje delajo z mladimi upi,” so njegovo izjavo ob sklenitvi pogodbe zapisali pri Sportalu.

Foto: KK Sixt Primorska

Sorodne objave