Dejan Jakara novi trener reprezentance do 20 let

Ljubljana – Izvršni odbor Košarkarske zveze Slovenije je na korespondenčni seji potrdil predlog Strokovnega sveta KZS in na mesto selektorja fantovske reprezentance do 20 let imenoval Dejana Jakaro. Selektorje so tako dobile vse reprezentance mlajših starostnih kategorij.


Na klopi reprezentance fantov do 18 let je Peter Markovinović zamenjal Tomaža Fartka, Dejan Gašparin bo še naprej vodil selekcijo fantov do 16 let, na mestih selektorjev deklet do 18 in 16 let pa bosta tudi to poletje Ernest Novak in Gašper Sluga.

Dejan Jakara je v letošnji sezoni člansko ekipo Heliosa popeljal v polfinale Lige Nova KBM in na finalni turnir Pokala Spar, pred tem pa se je s svojim delom odlično izkazal v Brnu. V Domžalah je v preteklosti že deloval kot pomočnik članskega trenerja, prvo pravo člansko trenersko priložnost pa je dobil v KK Janče. Svojo trenersko pot je z ekipami mlajših starostnih kategorij začel v Triglavu in Šenčurju.

Jakaro prvi izziv čaka že v mesecu juliju, ko bo na sporedu svetovno prvenstvo do 20 let v Tel Avivu. Slovenska reprezentanca fantov do 20 let je na lanskem evropskem prvenstvu divizije B v Sofiji pod vodstvom Daliborja Damjanovića osvojila drugo mesto in se ekspresno hitro vrnila vdružbo najboljših reprezentanc. Na letošnjem prvenstvu divizije A bo nastopila v skupini D, njene tekmice v skupinskem delu pa bodo Litva, Grčija in Poljska.
FANTJE U20 – EP DIVIZIJE ATel Aviv (Izrael), 13. – 21. julij 2019
Selektor: Dejan Jakara

Foto: KZS/www.alesfever.com

Sorodne objave