Slovenska reprezentanca danes v Zagrebu pričenja kvalifikacije za SP 2023

Po štirih opravljenih treningih v koprski Bonifiki se je #mojtim odpravil v Zagreb, kjer ga v danes zvečer čaka uvodno merjenje moči v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo leta 2023. Tekma s Hrvaško se bo začela ob 20.45 uri, v neposrednem prenosu pa si jo boste lahko ogledali na Sportklubu. Štirinajsterico izbrancev selektorja Aleksandra Sekulića pred tem v dvorani Dražena Petrovića čakata še dva treninga.


KVALIFIKACIJE ZA SVETOVNO PRVENSTVO 2023

1. kolo, četrtek, 25. november 2021, ob 20.45
Zagreb – Košarkarski center Dražen Petrović
HRVAŠKA : SLOVENIJA (prenos na Sportklubu)

Vzdušje v izbrani vrsti je znova odlično. Tako kot v poletnih mesecih, ko je #mojtim skupaj preživel kar 58 dni, reprezentante na treningih ter v prostem času spremljata smeh in dobra volja. Selektor Aleksander Sekulić pa je izjemno zadovoljen predvsem s prizadevnostjo košarkarjev. Fantje so se hitro osredotočili na tekmi, ki jih čakata v naslednjih dneh, še posebej na uvodni obračun s Hrvaško. Zavedajo se pomembnosti kvalifikacij ter s pridobljenimi izkušnjami iz preteklih let se bodo odločno podali v lov za dobrim rezultatom. Poudarek v igri slovenske reprezentance bo še naprej na agresivni obrambi ter hitrem napadu, kar se je za uspešen recept izkazalo odkar je na klop #mojtim sedel Sekulić.

PODSTRAN MOŠKE ČLANSKE REPREZENTANCE

Hrvati s pomlajeno zasedbo
Hrvaška reprezentanca, ki je poleti neuspešno naskakovala preboj v Tokio, tako kot slovenska pa tudi sama izpustila svetovno prvenstvo leta 2019, v kvalifikacije vstopa s pomlajeno zasedbo. Selektor Veljko Mršić je vanjo uvrstil nekaj zelo obetavnih imen in njihova glavna aduta bosta prav gotovo želja po dokazovanju ter mladostniška neobremenjenost.

VSE O REPREZENTANCI HRVAŠKE

Sicer pa sta reprezentanci med seboj odigrali že kar 35 tekem. Na šestnajstih so se zmage veselili slovenski košarkarji, devetnajst dvobojev pa je pripadlo našim južnim sosedom. V zadnjem obdobju sta se moštvi resda srečevali zgolj na prijateljskih tekmah, saj sta zadnjo uradno tekmo odigrali prav v Zagrebu 5. septembra leta 2015. Takrat so bili v 1. kolu evropskega prvenstva z 80:73 boljši Hrvati. Reprezentanci sta se dvakrat srečali tudi letos. V pripravah na olimpijske kvalifikacije je junija #mojtim zmagal na Reki in v Ljubljani.

V Zagrebu tudi slovenski navijači
Organizator je slovenskim ljubiteljem košarke namenil poseben sektor na tribuni. Vstopnic žal ni možno kupiti prek spletne prodaje, temveč le na blagajni dvorane. Cene posamezne vstopnice je 30 hrvaških kun, ob nakupu pa je potrebno izpostaviti tako imenovani slovenski sektor. Glede na trenutne epidemiološke ukrepe na Hrvaškem je ob vstopu v dvorano potrebno pokazati veljavno EU digitalno Covid potrdilo skupaj z osebnim dokumentom, prav tako pa je obvezna nošnja zaščitnih mask. Otroci do dopolnjenega 12 leta starosti potrdila ne potrebujejo, če na tekmo pridejo v spremstvu starša oziroma skrbnika z veljavnim potrdilom. Svetujemo vam, da pred odhodom preverite aktualne pogoje potovanja ter veljavne ukrepe na Hrvaškem.

Aleksander Sekulić, selektor slovenske moške reprezentance:
”Na treningih strmimo k temu, da se v teh nekaj treningih čim bolje pripravimo. Ukvarjamo se predvsem sami s sabo in delamo na tem, da našo igro dvignemo do te mere, da bomo karseda dobro uigrani. Igralci so zbrani iz različnih klubov, z različnimi idejami in upam, da nam je to uspelo. V ekipi imamo res dobro vzdušje. Igralci trdo in zelo zavzeto trenirajo in imam dober občutek. Vztrajati moramo na igri, ki si jo želimo. Biti moramo agresivni v obrambi in hkrati igrati hitro, ki nam ustreza ter tako prihajati do čim več lahkih košev.”

Jaka Blažič, slovenski reprezentant:
”Čaka nas tekma z ekipo, ki je pravzaprav prvič zbrana skupaj v tej zasedbi. Sestavlja jo veliko mladih igralcev, ki po večini igrajo na tem balkanskem prostoru. Sigurno bodo zelo motivirani. Pripravili se bomo predvsem na njihovo individualno kakovost. V teh dneh smo delali predvsem na naši taktiki. Veliko je stvari, ki smo ih vzeli iz letošnjega poletja in mislim, da smo dobro pripravljeni..”

V nedeljo ob 20. uri #mojtim v Kopru čaka še domači dvoboj s Švedsko, poleg tokratnih tekmecev pa se bodo v skupini C pomerili še s Finsko.

Vstopnice za domačo tekmo s Švedsko v predprodaji 10 €

2. kolo, nedelja, 28. november 2021, ob 20.00
Koper – Arena Bonifika
SLOVENIJA : ŠVEDSKA

Vstopnice za uvodni domači dvoboj s Švedsko, ki ga bo #mojtim v Kopru odigral v nedeljo, 28. novembra, so na voljo na vseh prodajnih mestih EVENTIMA in PETROLA. Cena v predprodaji je 10 €, ob nakupu treh vstopnic pa četrto vstopnico prejmete brezplačno. Na dan tekme bo cena vstopnice 15 €. Sedežni red ni določen, izbira sedišč je prosta, pri čemer je potrebno upoštevati omejitev, da mora biti med gledalci eno sedišče prosto v vsako smer. Otroci do dopolnjenega šestega leta imajo na tekmo prost vstop.

Obvezno je izpolnjevanje pogoja PCT za vse gledalce razen za osebe, ki še niso dopolnile 12 let. Hitro testiranje pred dvorano ne bo organizirano. Uporaba zaščitne maske je obvezna, razen za otroke do dopolnjenega 6. leta starosti.  Kot ustrezne zaščitne maske se štejejo samo zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2. Gledalce se poziva, da na tekmo pridejo pravočasno, saj zaradi striktnega preverjanja izpolnjevanja PCT pogoja skupaj z osebnim dokumentom lahko pride do počasnejšega vstopa na prizorišče tekme.

SISTEM KVALIFIKACIJ ZA SVETOVNO PRVENSTVO 2023
SPLETNA STRAN KVALIFIKACIJ ZA SVETOVNO PRVENSTVO 2023

Foto: KZS

Sorodne objave