Cuban od dvojca Dončić – Porzingis pričakuje več

Od menjave leta 2019 je bil za Dallas Kristaps Porzingis skoraj nenehno povezan z različnimi poročili o potencialnih menjavah. Lastnik ekipe Mark Cuban je v nedavnem intervjuju z Markom Medino pred torkovo tekmo s Clippersi zavrnil govorice o menjavi in s tem izrazil podporo latvijskemu zvezdniku.


Pri takšnih menjavah, ko zamenjaš super zvezdnika na koncu nikoli ne dobiš najboljšega konca. On je samorog in počne vse več samorogovih stvari.”

Porzingis v rednem delu letošnje sezone dosega 21,1 točke, doda 8,2 skoka in 1,9 podaje. Na tekmo podeli tudi 1,5 blokade. V sezoni je izpustil šest tekem zaradi poškodb, katere so ga omejevale v času njegovega neprekinjenega delovanja za ekipo.

Vedno sem verjel, da KP še ni prikazal najboljše košarke. Zdaj vidite zakaj ga nismo zamenjali. Je odličen fant. Vse moje izkušnje z njim so pozitivne. Zakaj bi torej to počeli? Ampak to je NBA Twitter in to počnejo. Verjetno sedaj poskušajo zamenjati tudi Luko.” Je bil odločen Mark Cuban.

O dvojcu z Luko pa je povedal: “KP lahko ustvari prostor. Ko Luke ni notri se lahko KP približa košu in zabije. V obrambi je bil neverjeten z blokadami in tekom. Ampak še vedno mislim, da KP še ni igral svoje najboljše košarke. Mislim, da se še vedno počuti udobno.”

Foto: Eurohoops.net

Sorodne objave