Slovenija v lovu za novim naturaliziranim košarkarjem. Ali pa bo to znova Anthony Randolph?

Ponovno potekajo pogovori o naturaliziranemu slovenskemu košarkarskemu reprezentantu. To bi ponovno lahko bil Anthony Randolph, ki ga ima Slovenija v lepih spominih, na radarju je tudi Alen Omić. Za prvega je Košarkarska zveza Slovenije potrdila stike, saj Randolpha še kako zanima nastop na Olimpijskih igrah.


Kljub temu, da se je Američan po uspehu na evropskem prvenstvu bolj ali manj poslovil od Slovenije, pa ga o njem mediji še vedno veliko pišejo. “To je bila po vsej verjetnosti moja zadnja tekma za slovensko reprezentanco. Čas je za nove obraze. Rad bi se zahvalil Sloveniji in Slovencem, ki so me sprejeli odprtih rok,” je pred odhodom še pozdravil Randolph in se vrnil v Madrid.

Toda Olimpijske igre so olimpijske igre in ni skrivnost, da so privlačne tudi »Tončku«. “Selektor je z njim v navezi. Rekel bi, da bi ga olimpijske kvalifikacije zanimale. A se nismo nič dogovorili,” so na Sportalu zapisali komentar sekretarja Košarkarske zveze Slovenije Raša Nesterovića. Podrobneje se bodo na KZS-ju o tem sicer pogovarjali šele februarja, ko se začnejo kvalifikacije za evropsko prvenstvo.

Dejstvo je, da na tujca, ki igra ligi NBA ali Evroligi, selektor Rado Trifunović v kvalifikacijah ne more računati. “Do začetka kvalifikacij imamo še nekaj časa. Veliko je odvisno, v kakšnem zdravstvenem stanju bo decembra in januarja Gašper Vidmar. Rekel je, da bi igral kvalifikacije za olimpijske igre. Po pogovoru sva prišla do tega, da bi nastopil še v februarskem kvalifikacijskem ciklusu. Potem bi videli, kako naprej. Tudi če bo lahko zaigral, bi se odločili za naturliziranega košarkarja. Bolj razmišljam o igralcu na poziciji štiri in pet – kombo košarkarju. Randolph je v 80 odstotkih bolj krilni center. Če Vidmar ne bi mogel, potem bi potrebovali nekoga, ki lahko enakovredno igra na obeh igralnih mestih,” je za Sportal obrazložil Trifonović.

Možna tudi Omić in Morgan

Visoki košarkarji so zagotovo problem slovenske ekipe, ki se že dolgo vleče. Drugi na fiktivnem seznamu je tako Alen Omić, ki je v preteklosti moral prepustiti mesto Randolphu, ki pa ga, kot rečeno, zanimajo le olimpijske kvalifikacije in nato potencialen nastop na igrah. “Z njim sem v navezi za olimpijske kvalifikacije. Takrat je on namreč prost. Ničesar se nisva dogovorila. Vse visi v zraku. Razmišlja,” glede Anthonyja za Sportal pojasnjuje Trifunović.

Omenja se tudi ime Jordan Morgan, ki je predlani igral pri Olimpiji. “Nič ni v zvezi z njim. Je možnost, ampak se nič ne pogovarjamo. Ne vem, od kje je prišla ta informacija. Najtežje je zaradi kvalifikacij, ker v njih ne bo mogel igrati košarkar iz Evrolige. In če bi vzeli nekoga dobrega iz EuroCupa, bi lahko zaradi dobrih iger dobil angažma v Evroligi. In bi spet ostali brez njega. Do kvalifikacij imamo dovolj časa, da o vsem razmislimo in se pravilno odločimo,” še dodaja slovenski selektor.

Foto: Air Alamo

Sorodne objave