Damir Grgić: Sladke skrbi tako v klubu kot v reprezentanci

Izjemno učinkovita napadalna predstava je košarkaricam Cinkarne Celje v torkovem obračunu 3. kroga WABA Jadranske lige prineslo visoko zmago proti gostujoči zasedbi Orlovi iz Banja Luke s 119:64. Trener celjske zasedbe Damir Grgić je lahko zadovoljen s trenutno formo svojih košarkaric, v mislih pa ima tudi novo reprezentančno akcijo.


“Na vsaki tekmi ciljamo na to, da držimo visok tempo skozi vseh 40 minut, da damo priložnost vsem igralkam in ne pademo pod vpliv rezultata. Visoko vodstvo v uvodnih minutah prinaša pravi užitek,” je po koncu torkovega obračuna, ki so ga Celjanke odprle z vodstvom 23:0, v pogovoru za naš portal razmišljal Damir Grgić, ki bo imel v naslednjih tednih obilo dela tako na klubskem kot reprezentančnem področju.

Foto: Simon Maljevac

Verjetno vas veseli dejstvo, da vaša zasedba kljub visoki prednosti ni popuščala?

Punce lahko le pohvalim. Odigrale so dobro tekmo. Trdo delamo na vsakem treningu in tekme so na nek način nagrada za vse skupaj. Upam, da bomo nadaljevali v takšnem slogu.

Vam regionalna liga ponuja dovolj tekmovalnih izzivov?

Zaenkrat dovolj. Vemo, kaj hočemo. To tudi kažemo in zaenkrat smo lahko zadovoljni s kakovostjo in organiziranostjo lige. Že vrsto let regionalna liga velja za razvojno ligo, v kateri se je tudi v preteklosti kalilo ogromno košarkaric, ki sedaj nastopajo tudi v evroligi in raznih reprezentančnih selekcijah. Tudi naše mlade košarkarice imajo lepo priložnost za nabiranje izkušenj v mednarodni konkurenci.

S kakšnimi cilji ste se podali v novo sezono WABA Jadranske lige?

Definitivno je naš osnovni cilj uvrstitev med najboljšo četverico. Na zaključnem turnirju bomo seveda skušali napasti naslov. V tem trenutku vse kaže na to, da je največji tekmec zasedba Montane, za katero med številnimi bolgarskimi reprezentantkami nastopa tudi slovenska reprezentatka Tina Trebec. Tudi druga bolgarska zasedba Beroe, ki brani naslov, sodi v sam vrh, nevarna pa zna biti tudi Budućnost, ki še ni v vrhunski formi.

Imate dovolj časa tudi za razmišljanje o novih reprezentančnih akcijah?

Seveda se delajo načrti za reprezentančno prihodnost. Novembra se zberemo na jesenski akciji in čaka nas sedemdnevni ciklus pripav ter tekmi z Grčijo in Bolgarijo. Upam, da bodo vsa dekleta zdrava. Veselim se teh priprav.

Gre pričakovati kakšne večje kadrovske spremembe v izbrani vrsti?

Že pred dvema letoma smo pomladili reprezentanco, tako da večjih pretresov ne bo. Verjamem, da se bodo vse igralke odzvale vabilu in nadaljevale reprezentančno zgodbo v standardni zasedbi.

Pripravil: Simon Maljevac

Foto: Fiba

Sorodne objave