Bliža se rojstvo Cedevita Olimpije s povsem novo ekipo in sedežem v Ljubljani

Vodstvi košarkarskih klubov Petrola Olimpije in Cedevite iz Zagreba sta v Ljubljani potrdili, da bosta združili kluba. Konec julija naj bi po izpolnitvi vseh pravnih formalnosti nastala Cedevita Olimpija Ljubljana.


Ta zadeva ni stara par dni, ampak par mesecev. Zgodila bi se ne glede na uvrstitev Olimpije v Ligi ABA. Cilj je redno uvrščanje na zaključni turnir Lige ABA in nastopanje v evropskih pokalih -Evropskemu pokalu ali Evroligi. Sestavljali bomo povsem novo ekipo. Klub bo imel sedež v Stožicah, igral bo slovensko ligo. Smo slovenski klub. Temelj bodo slovenski igralci. Hočemo postaviti najboljši center za mlade v Evropi;” so komentar predsednika Petrola Olimpije Tomaža Berločnika zapisali na portalu MMC.

Po potrditvi skupščinah obeh klubov bo konec julija uradno potrjen tudi predsednik, direktor, športni direktor in trener. V naslednjih dneh se bodo že pogovarjali o neformalnih funkcijah in igralskem kadru. “Proračun bo združen, v vsakem primeru bo večji kot sta ga imela kluba,” je povedal predsednik Cedevite Emil Tedeschi. Nov klub bo praktično prevzel vse obveznosti prejšnjih dveh klubov.

Zdaj je vse v rokah pravnikov. KK Cedevita bo prenesla sedež v Ljubljano, nato se bosta združila oba kluba. Intenzivno potekajo pogovori o vsem. Pogovarjamo se o športnem direktorju, smo v kontaktih s slovenskimi igralci, ki bi bili radi del projekta,” je povedal Berločnik.

To delamo zaradi tega, ker imamo radi košarko,” je povedal Tedeschi. “Prvič se združujeta dva profesionalna kluba iz različnih držav. To se še ni zgodilo. To ni prihod še enega sponzorja v Olimpijo, to ni odhod kapitala v drugo državo, to je enakopravna združitev klubov v enega,” je povedal Tedeschi. “Vem, da bodo na poti ovire, napačne interpretacije, a naredili bomo vse, da dokažemo, da je projekt dober,” je povedal Tedeschi, tudi predsednik Atlantic Grupe, ki ostro obsoja govorice o izdaji nacionalnih interesov ter dodal:”V Ljubljani imamo vrhunske pogoje. Stožice so ena najboljših dvoran v Evropi. V Ljubljani ima košarka bogato tradicijo, smo v državi evropskih prvakov.

Dobavljalec trenutne opreme je zaenkrat še različen, kar pa se tiče dresov je jasno, da bo nastala neka nova variacija zelene in oranžne.

Sorodne objave