Sixt Primorska in Petrol Olimpija danes lovita finale

Po prvih polfinalih v Ligi Nova KBM, ki sta jih prepričljivo dobila Petrol Olimpija in Sixt Primorska bodo danes ob 18.45, oziroma ob 19.00 na sporedu še povratni obračuni. Ob prvem terminu si bodo v Novem mestu, v dvorani Leona Štuklja nasproti stali košarkarji Sixta in Krke. Dolenjci bodo po porazu v Kopru poslušali izsiliti tretjo tekmo, enako nalogo pa bodo ob 19. uri pred svojimi navijači imeli košarkarji Helios Sunsev. 


Krka se še vedno oklepa upanja po morebitnem napredovanju, optimizem pa išče predvsem v zadnji četrtini prvega obračuna. V tem obdobju so Novomeščani povsem nadigrali Primorce, saj so četrtino dobili z izidom 9-23, vendar so si v prejšnjem delu srečanja nabrali prevelik zaostanek. V tretji četrtini so namreč zaostajali že za visokih 27 točk, do konca tekma pa so razliko stopili na vsega 11 točk (85-74). “Ni veliko za povedati. Če želimo nadaljevati sezono, moramo zmagati. Ker gre morda za zadnjo tekmo, hočem, da vsi igralci odigrajo najboljše kot znajo, in si želim, da nas gledalci pridejo spodbujat v čim večjem številu. Njihova podpora je namreč pri naši igri velikega pomena in samo skupaj lahko vrnemo serijo v Koper,” je za spletno stran Košarkarske zveze Slovenija povedal trener Krke, Simon Petrov.

Tudi Jurica Golemac, ki si svojimi varovanci seveda obeta finale ne pričakuje lahkega obračuna. “Pred nami je druga tekma polfinala, na kateri pričakujemo še bolj energično in močnejšo ekipo Krke. Tekmeci se kar tako zagotovo ne bodo predali. Po obračunu v Kopru smo analizirali našo igro in skušali popraviti določene zadeve. V Novo mesto se odpravljamo samozavestni in odločeni, da tam tudi končamo niz.” Primorska bi se v primeru zmage v Novem mestu v finale uvrstila brez poraza.

Olimpija želi ubraniti lansko krono

Aktualni državni prvaki so v soboto v Stožicah za 14 točk ugnali Domžalčane, zavedajo pa se da jih v gosteh čaka povsem drugačna tekma. “Čim hitreje moramo pozabiti prvo polfinalno tekmo in sobotno zmago. V Domžalah so Helios Suns povsem druga ekipa in na domačem parketu vedno igrajo dobro. Napraviti moramo vse, da ponedeljkovo tekmo dobimo in se prebijemo v veliki finale državnega prvenstva,” je dejal Jure Zdovc, ki v svojih izjavah ne skriva, da si s Petrol Olimpijo želi ponovne osvojitve slovenskega državnega prvenstva. Obenem se zaveda, da so glede na rezultate v tej sezoni absolutni favoriti Primorci, katerim pa se želijo Ljubljančani maščevati za vse letošnje poraze.

Za kaj takega pa morajo najprej preskočiti Helios, ki puške še zdaleč ni vrgel v koruzo. “Prvo tekmo smo analizirali, težko bo, ampak poskušali bomo v tem kratkem času popravit napake, ki smo jih počeli. Vabim navijače, da z glasno podporo skupaj poskrbimo, da se ta serija še enkrat preseli nazaj v Stožice,” je domžalske navijače pozval trener Dejan Jakara.

V primeru, da bo prišlo še do tretjih tekem v katerem izmed obeh polfinalnih parov, je KZS že razpisal termine. Morebitna tretja tekma med Sixt Primorsko in Krko bo v sredo, 15.maja ob 18.45. Isti datum je predviden tudi za tretji medsebojni obračun polfinalistov iz ljubljanske kotline, pomerila pa bi se ob 19.uri.

Avtor: Timotej Prosenc

Foto: KZS

Sorodne objave