Neviden razplet v zadnji sekundi, žoga se je od parketa odbila nazaj skozi obroč! #video

Finalne tekme pogosto poskrbijo za senzacionalne razplete. Toda tako infarktne končnice kot smo ji bili priča v drugi argentinski ligi, verjetno v košarki še nismo videli. Obračun med moštvoma Obera Tenis Club in San Isidro je odločal o tem kdo bo prihodnjo sezono udeleženec prve argentinske lige. Košarkar San Isidre je dve sekundi pred koncem srečanja žogo vrgel iz svoje rakete, ta se je od obroča odbila visoko v zrak, padla na parket, nato pa se je od parketa odbila skozi obroč.


Tekma med Obero in San Isidrojem na kateri so prvi nastopali v vlogi domačina, je bila izenačena vse do zadnjih sekund, ko so imeli košarkarji Obere pri izidu 78-77 dva prosta meta. Domači igralec je prvi prosti met zadel, drugega pa namerno zgrešil, saj so morali na ta način gostje poskušati z metom preko celotnega igrišča. Košarkar San Isidra je po zgrešenem metu prišel do skoka in kot so predvidevali gostitelji poskusil z metom iz svoje rakete. Žoga je v visokem loku poletela proti košu, se odbila od zadnjega dela obroča in pristala na tleh, od tam pa se je odbila nazaj, tokrat skozi koš.

Igralci San Isidra so povsem ponoreli in od sodnika zahtevali priznanje koša, kar bi pomenilo njihovo zmago. Na njihovo žalost pa je sodnik ostal neomajen. V trenutku meta je bilo namreč na semaforju zgolj še dve sekundi časa, ko pa se je žoga odbila od tal se je čas že iztekel. Od senzacionalnega zaključka tako ni bilo nič, napredovanja med argentinsko elito pa so se veselili pri Oberi Tenis Clubu.

Avtor: Timotej Prosenc

Sorodne objave