Simmons po zadeti trojki: Nikoli ne bom kot Steph Curry

Po zadeti trojki avstralskega košarkarja Philadelphije Bena Simmonsa, ki je prek kratkim praktično zlomila internet, je met iz skoka postal tudi »uraden« del njegovega arsenala. Toda, kot sam pravi, ne namerava postati strelec nivoja Steph Curry in Klay Tomphson.


Simmons je takoj po tekmi proti kitajskimu Guangzhou Loong Lions, na kateri je prvič padla njegova trojka, pomiril strasti ter opozori, da se njegova igra »ne bo spremenila čez noč.« Medtem ko je izpostavil, da se njegova igra razvija, poudarja, da bo za enkrat še vedno ostal pri stvareh, ki mu gredo najbolje od rok.

»Vem v čem sem dober. Vem v čem blestim. So stvari, na katerih moram delati, toda moja igra se ne bo spremenila čez noč. Ne bom prišel na parket in ‘sestrelil žaromete’ kot to počneta Steph in Klay. Moja igra se razvija s trdim delom.« je v intervjuju njegov odgovor zapisal novinar Philadelphie Keith Pompey.

Do omenjene pripravljalne tekme proti kitajskemu klubu Simmons v karieri še nikoli ni zadel izza črte. Njegov izkupiček za tri točke je bil do nedavnega 0:17 v celih dveh sezonah. Njegov met iz skoka je tako nezanesljiv, da ga mnogi z največjim veseljem pustijo odprtega, sploh če se znajde za črto treh točk.

Toda jasno je, da je Avstralec čez poletje delal na svojem metu in vse kaže, da se je trening izplačal. Po zadeti trojki branilci zagotovo ne bodo več tako sproščeni, ko bo Simmons stal na odprtem metu za tri.

https://youtu.be/LKlkmEg0xhI

Photo: LibertyBalles

Sorodne objave