Real Madrid in Barcelona s kar 60 milijoni primankljaja

Real Madrid in Barcelona imata proračuna, ki sta med najvišjimi v Evropi, za oba pa se pričakuje tudi, da bosta zabeležila velike izgube.


Glede na poročanje španskih medijev se pričakuje, da bosta ob koncu sezone 2019-20 španska velikana poročala o skupnem primankljaju v višini 60 milijonov evrov, medtem ko naj bi kombinirani prihodki znašali okrog 25 milijonov evrov, kar je 9% manj kot v prejšnji sezoni.

Barcelona bo imela letos proračun okrog 32,9 milijonov evrov (vključuje samo plače moštva, ne pa tudi operacijski stroškov), predviden deficit pa bi naj bil okrog 32,3 milijonov. Za Real so te številke nekoliko manjše, za plače naj bi porabili 30,3 milijona evrov, deficit pa znaša 27,9 milijonov. V obeh klubih so seveda prihodki iz nogometnega dela kluba več kot dovolj veliki, da pokrijejo košarkarske stroške.

Real Madrid je letos obdržal večino ogrodja ekipe iz prejšnje sezone. Podpisali so Jordana Mickeya in Nicolasa Laprovittolo, ekipo pa je zapustil odlični mehiški center Gustavo Ayson. Ta teden so tudi pripeljali Salaha Mejrija, ki je bil član madridskega velikana že v obdobju od 2012 pa do 2014.

Barcelona je pri sestavljanju moštva ubrala popolnoma drugo taktiko in zamenjala velik del ekipe. Uspel jim je veliki met, saj so iz lige NBA pripeljali Nikolo Mirotiča, Malcolma Delaneya in Alexa Abrinesa. Prav tako so pripeljali dva lanskoletna zvezdnika Evrolige, Brandona Daviesa in Corya Higginsa.

Foto: Eurohoops

Sorodne objave