Bojevniki v veliki finale brez Duranta

Branilci naslova lige NBA Golden State Warriors na prvi tekmi velikega finala proti Torontu zagotovo ne bodo mogli računati na Kevina Duranta. Prvi zvezdnik Bojevnikov še vedno ni pripravljen po poškodbi mečne mišice, je po zadnjem treningu sporočil trener Golden Statea Steve Kerr.


Ameriški košarkarski zvezdnik Kevin Durant, ki je v povprečju dosegal po 34,2 točke v končnici, je moral peto tekmo dvoboja s Houstonom v konferenčnem polfinalu zahoda predčasno končati v tretji četrtini, ko je začutil bolečine v mečni mišici. Od takrat je izpustil že 5 srečanj, in izpustil celotno serijo s Portlandom. Kljub temu je njegova ekipa pometla z Blazersi in se petič zapored uvrstila v finale.

Ob odsotnosti Duranta je vlogo nosilca prevzel Steph Curry s pomočjo Claya Thompsona, od takrat pa so Bojevniki dobili pet srečanj zapored. Curry na danih tekmah v povprečju dosega kar 36,5 točke.

Zastrašujoče dejstvo za Toronto, ki se bo prvič v zgodovini franšize meril v finalu, je da Warriorsi meljejo tekmece brez igralca, ki je bil ključen za njihov uspeh tako v rednem delu kot v post-sezoni. Ne glede na to, imajo Raptorsi velike apetite po še večji zmagi nad Milwaukee Bucks. Tudi sami so neporaženi že 4 tekme zapored.

Sorodne objave