Embiid z očarljivo predstavo Philadelphio popeljal v vodstvo

Philadephia je v Wells Fargo Centru dobila prvo tekmo pred domačimi navijači in na krilih razigranega Joela Embiida ugnala Toronto z velikih 116:95. Potem, ko so Raptorsi osvojili uvodno srečanje konferenčnega polfinala Vzhoda, so Sixersi nocoj v zmagah povedli z 2:1.


Na tretji tekmi serije je blestel kamerunski center Philadelphie Joel Embiid. Prispeval je 33 točk, iz igre metal 9/18, proste mete 12/13, v statistiko pa je vpisal še deset skokov. “Ko se zabavam, se moja igra spremeni. Vedno mi pravijo, da če med igro nimam nasmeha na ustih, pomeni, da se ne zabavam oziroma nisem povsem “v tekmi”. Vem, da se moram na parketu preprosto zabavati,” so Embiidov komentar zapisali na MMC-ju.

25-letni Kamerunec je za huronsko navijanje dvorane Philadelphie poskrbel v zadnji četrtini, potem ko se je Toronto po zaostanku iz -18 vrnil na -7. Najprej je zadel tretjo zaporedno trojko in zvišal na +12, za tem pa še zalimal »banano« Pascalu Siakamu. Rojak iz Toronta je nad njim napravil še nešportno osebno napako, Embiidu pa so na danih prostih metih gledalci vzklikali »MVP, MVP«. Po teh trenutkih se Toronto ni več uspel sestaviti in moral priznati poraz domačim košarkarjem.

Pri Raptorsih je bil znova v ospredju Kawhi Leonard, ki je dosegel 33 točk, zato pa so bili manj učinkoviti njegovi soigralci. “Mislim, da so nas nadigrali v vseh elementih in področjih, ki so nas lahko. Že dolgo nismo videli, da bi ta ekipa tako igrala,” je dejal trener Toronta Nick Nurse. Serija se bo v Philadelphii nadaljevala v nedeljo.

Sorodne objave