Russella Westbrooka odhod Paula Georga ni presenetil

Ko je poleti ameriško športno javnost šokirala novica, da Paul George zahteva menjavo okolja, je bil marsikateri oboževalec lige NBA presenečen. Očitno pa to ne velja za Russela Westbrooka, še do nedavnega njegovega soigralca pri Oklahomi.


Paul George in Russel Westbrook sta še pred kratkim tvorila udarni dvojec Oklahome. Od leta 2017 do konca letošnje sezone je bilo pravo presenečenje, če se ni kdo od para znašel na vrhu lestvice strelcev Thundersov.

V nedavnem intervjuju za Sports Illustrated je Westbrook predstavil svoj pogled na Georgev odhod iz Oklahome. “Ne bi rekel, da sem bil kakorkoli presenečen. Vedno sem pripravljen narediti tisto kar je za moje soigralce najbolje. Če je Paul čutil, da je čas za spremembo in iskanje novih možnosti ga bom pri tem podprl. Takšen odnos imava,” je povedal kraj trojnih dvojčkov, ki je poleti tudi sam zamenjal sredino. Do nadaljnega bo pomagal Raketam iz Houstona, kjer je združil moči s starim znancem Jamesom Hardenom, s katerim se tudi že poznata iz Oklahome.

“Na koncu je bilo le nekaj ekip, ki so bile sposobne prevzeti mojo pogodbo in med katerimi sem lahko izbiral,” je svoj pogled na odhod v Houston predstavil Westbrook. Ena izmed opcij naj bi bil tudi Miami, kjer sicer nastopa Goran Dragić. “Houston je bil najboljša izbira zame,” je še dodal 30-letnik, ki ima oboževalca tudi v Michaelu Jordanu.

Avtor: Timotej Prosenc

Foto: Slamonline

Sorodne objave