Glasovanje za naj igralca 3. kroga 2. SKL

Po tem, ko je bilo prejšnji vikend polovico tekem drugega kroga 2.SKL prestavljenih, so v soboto ponovno na parket stopile vse drugoligaške ekipe. Za vas smo tudi tokrat pripravili spletno glasovanje, v katerem boste lahko bralci izbrali najboljšega igralca kroga. Izmed precej primernih kandidatov smo se tudi tokrat odločili za šest košarkarjev, za katere menimo, da si zaslužijo naziv igralca kroga. Po Anžetu Germu, ki je to nagrado osvojil v prvem krogu, bomo dobili novega zmagovalca.


Prvi izmed teh, ki so bili v najožjem izboru že po prvem krogu je Gaber Ožegovič, 21-letni krilni igralec ECE Triglava. Ožegovič je blestel tudi na gostovanju pri Medvodah in bil najzaslužnejši, da je Triglav v letošnjo sezono vstopil z dvema zaporednima zmagama. Dosegel je največ točk izmed vseh igralcev v tem krogu (30), temu pa dodal še sedem skokov in štiri podaje, njegova valorizacija pa je na koncu znašala 31.

Ob gostujoči zmagi Parkljev nad Postojno je blestel Adrian Hirschmann. Odlični 19-letni ostrostrelec je z izjemnim metom od daleč v obup spravljal obrambo Postojne, na koncu pa se ustavil pri 26 točkah, štirih podajah in štirih skokih. Impresiven je predvsem podatek, da je zadel kar šest trojk iz desetih poizkusov.

Naslednji izmed tistih, ki so bili kandidati že pred dvema tednoma, je Niko Bačvić. 22-letni branilec je ob zanesljivi zmagi moštva Mesarija Prunk Sežana nad Hrastnikom izjemno učinkovito odigral v napadu, saj je dosegel 18 točk in podelil štiri asistence, ob tem pa imel izjemno mirno roko pri prostih metih, saj jih je zadel 12 iz 13 poizkusov. Z naskokom je bil tudi prvi skakalec svojega moštva, saj je zbral osem skokov.

Najmlajši izmed šesterice je šele 17-letni član Ilirije Alen Malovčič, ki igra kot posojeni košarkar Cedevite Olimpije. Malovčič je blestel ob visoki zmagi Ilirije nad Ljubljano, saj je v le dobrih 26. minutah igre zbral 17 točk, kar 15 skokov (sedem v napadu) in šest asistenc, s čimer je bil prvi strelec, skakalec in podajalec svojega moštva.

Med kandidati je tudi izkušeni član Celja Rene Žvan. Mesto med njimi si je prislužil z odlično igro na gostovanju pri LTH Castingsu, kjer je v igro vstopil iz klopi. Na koncu se je ustavil pri 19 točkah (za tri je metal 4/6), petkrat pa je tudi uspešno asistiral soigralcem.

Tudi Črt Ristič je bil med kandidati že v prvem krogu, tokrat pa je na srečanju proti Portorožu odigral še boljšo partijo. Iz vseh strani je rešetal mrežico domačinov in dosegel šest trojk iz osmih poizkusov, ob tem pa je bilo nad njim storjenih kar 11 prekrškov, ki jih je kaznoval tudi na liniji prostih metov (prosti meti 5/5). Skupno je tako zbral 27 točk, ob tem pa je v obrambi odvzel še štiri žoge.

 

[IT_EPOLL id=”5148″][/IT_EPOLL]

Sorodne objave