Rick Carlisle kritiziral Dončićeve predhodnike: “Ko smo imeli ljudi, ki so mislil, da se jim ni treba ničesar naučiti…”

Trener Luke Dončića in Dallas Mavericksov, Rick Carlisle je novinarju ESPN-a pojasnil, da so Telički še preden se je pojavil Dončić iskali rešitev na položaju organizatorja igre, vendar pri iskanju naslednika Jasona Kidda sprva niso imeli sreče. 


Kljub temu, da se o Luki pogosto govori kot o nasledniku Dirka Nowitzkega, pa se glede na njuno igro Nemec in Slovenec precej razlikujeta. Omeniti je potrebno, da Nowitzki ni bil edini faktor pri nepozabnem pohodu Dallasa na šampionski prstan leta 2011. Tu je bil tudi Jason Kidd, desetkratni udeleženec tekem All-Starr in član Dvorane slavnih. Po Kiddovem odhodu leta 2011 so Mavericksi luknjo na položaju organizatorja igre poskušali zapolniti z veteranom Rajonom Rondom, kasneje pa tudi z novincem Dennisom Smithom Jr.

Ne Rondo, ne Smith Jr. pa nista uspela stopiti v (pre)velike Kiddove čevlje. Carlisle je ESPN-u podal kratko pojasnilo zakaj sodelovanje s slednjima ni funkcioniralo. “Ko smo imeli ljudi, ki so mislili, da se jim ni treba ničesar naučiti, takrat smo zašli v konflikte,” se je glasilo kratka, a zelo jasna Carlisleva obrazložitev. Rondo je franšizo iz Dallasa hitro zapustil, Dennis Smith Jr. pa je bil kot 9. izbor nabora leta 2017 potencialni Lukov partner in morebitna polovica zvezdniška tandema, vendar njuno sodelovanje ni steklo. Dallas je bil tako v menjavi s katero so dobili Kristapsa Porzingisa, Smitha Jr. prisiljen poslati k New York Knicksom.

Z Luko Dončićem so Mavericksi pridobili mnogo več kot zgolj običajnega organizatorja igre. Je pravi vodja ekipe, ki že v svojem drugem letu v ligi pri 20. letih dosega neverjetne številke. V prihodnosti lahko postane eden največjih zvezdnikov svetovne košarke, nekateri mu ta naziv podeljujejo že danes.

Foto: Clutchpoints

 

Sorodne objave