Charles Barkley v težavah zaradi spornih besed novinarki: “Ne tepem žensk, a če bi jih bi tebe gotovo udaril”

Charley Barkley, nekdanji MVP lige NBA, danes pa strokovni komentator v oddaji NBA na TNT se je znašel v težavah zaradi neprimernega komentarja novinarki. 


Ameriška novinarka Alexi McCammond, ki za Axios pokriva predsedniško kampanjo za leto 2020 je na svojem Twitter profilu javno izpostavila, kako se je Barkley odzval na njeno vprašanje o podpori demokratom. Barkley je namreč tekom intervjuja naprej izpostavil, da je podpornik Devala Patricka, ko pa se je v bližini znašel predstavnik štaba Peta Buttigiega (drugega demokratskega kandidata), je Bakley v hipu začel izražati podporo Buttigiegu. Ko ga je McCammandova seznanila z njegovo nenadno spremembo mnenja se je Barkley odzval z besedami: “Ne tepem žensk, a če bi jih bi tebe gotovo udaril.” Ko mu je novinarka nasprotovala ji je nekdanji košarkar zabrusil, da ne zna sprejeti šale.

 

Potem, ko je McCammondova dogodek zapisala na Twitterju se je Barley opravičil preko svojega delodajalca Turner Sports. “Moj komentar je bil neprimeren in nesprejemljiv. Šlo je za poskus šale, a sploh ni bila smešna. Za kaj takega ni izgovorov in zato se opravičujem.”

 

Incident sicer ni Barkleyjeva prva negativna izkušnja z medijskim linčem. Še za čase svoje igralske kariere je bil znan po izjavah, dvomljivih do predstavnic ženskega spola. Med drugim je leta 1990 v šali namignil, da po porazih doma pretepa ženo.

Foto: Los Angeles Times

Sorodne objave