Prvi poraz Cedevite Olimpije v ABA ligi

Cedevita Olimpija se iz gostovanja v črnogorskem Baru vrača s prvi porazom v tej sezoni ABA lige. Po velikem preobratu je bil uspešnejši Mornar.


Črnogorci so tako prvi, ki so v petem krogu regionalne lige porazili Cedevito Olimpijo. Ljubljančani so precej manj uspešni v EuroCupu, kjer zmage sploh še ne poznajo.

Cedevita Olimpija je v Bar prišla kot veliki favorit, nato pa ni vplivala samo njena dotedanja neporaženost, temveč tudi slaba forma Mornarja, ki je izgubil v prejšnjih dveh krogih. Enega izmed porazov mu je prizadejala tudi Koper Primorska. V prvem polčasu so bili gostje podjetnejši in si do prvega odmora nabrali kapital trinajstih točk (42-29). Še tri minute so konca tretje četrtine so bili košarkarji Cedevite Olimpije v zanesljivem vodstvu, nato pa je v naslednjih 12 minutah srečanja Mornar postavil delni izid 31-10. Dve minuti pred koncem je Mornar vodil z 71-61, dovolj da je bil obračun odločen.

Mornar se ima za zmago veliko zahvaliti predvsem bivšemu košarkarju Cedevite Jacobu Pullenu, ki je dosegel 17 točk, 3 skoke in 2 podaji. Črnogorci so dominirali tudi v skoku (31-22), kar je bil na koncu eden od odločujočih faktorjev.

Pri Cedeviti Olimpiji so bili strelsko najupešnejši Codi Miller-McIntyre (14), Ryan Boatright (13) in Marko Simonović (10).

Foto: Mornar/Media Pro

Sorodne objave