Varovanci Saše Dončića nemočni proti Rogaški, nekdanja igralca Olimpije prinesla zmago Šenčurju

Ljubljana – Košarkarji Rogaške so z zmago nad Šentjurjem dobili še deveti zaporedni lokalni derbi in drugo zaporedo zmago v 1. SKL. Do novih dveh točk so prišli tudi košarkarji Gorenjske gradbene družbe Šenčur, ki so pred domačimi gledalci premagali Podčetrtčane.


1. SKL
5. kolo
Sobota, 2. november, ob 19:00
ŠENTJUR : ROGAŠKA 71:86 (13:19, 23:25, 15:23, 20:19)
Šentjur: Vlahović 8, Špan 12, Pešić 14, Držić 10, Haynes 12, Radulović, Čebašek 8, Ahmedović 3.
Rogaška: Ferme 17, Fon 8, Dornik 6, Washington 6, Durnik 16, Lelić 12, Miličević 11, Vujasinović 10.

Gostje so zasluženo in pričakovano dobili lokalni derbi. Razlika v kakovosti je bila tolikšna, da domači niso imeli možnosti za presenečenje. Izgubili so prve tri četrtine, le v zadnji so držali stik s tekmecem, ki je imel v svojih vrstah pet igralcev z dvomestnimi številkami.
Dvojni dvojček je z desetimi točkami in enajstimi podajami prispeval Daniel Vujasinović. Sedemnajst točk (5 podaj) je imel Tadej Ferme, točko manj ob stoodstotnem metu je zbral Urban Durnik, blizu dvojnemu dvojčku pa sta bila še Đorđe Lelić (12 točk, 8 podaj) in Ivan Miličević (11 točk, 9 skokov). Pri domačih je bil najučinkovitejši Miloš Pešić s 14 točkami.
Rogaška bo tudi v naslednjem kolu 9. novembra gostovala, in sicer v Laškem, Šentjur pa čaka še en lokalni derbi, tokrat pri ekipi iz Podčetrtka, ki še nima zmage.

Izjavi trenerjev po tekmi:
Saša Dončić, trener Šentjurja:
“Zaslužena zmaga Rogaške. Tako kot na tekmi v Laškem, nekateri nosilci niso dali od sebe tistega, kar se od njih pričakuje. Na žalost se nam je poškodoval še Jure Špan, ob že tako odsotnem Janu Rebcu, kar se nam pozna predvsem v obrambi.”
Damjan Novaković, trener Rogaške:
“Danes smo odigrali dobro tekmo, ne vrhunsko, ampak zmaga je zaslužena. Rezultat smo vseskozi nadzirali in le enkrat dopustili domačim, da so prišli bližje. Hvala navijačem za podporo.”

GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR : TERME OLIMIA PODČETRTEK 80:73 (16:17, 24:17, 22:15, 18:24)
GGD Šenčur: Bubnić 15, Novak 11, Rojc 6, Murić 14, Popadić 4, Rotar 5, Brkić 9, Martinčič 3, Pavić 5, Zadnik 8 .
Terme Olimia Podčetrtek: Kosič 15, Strnad 10, Gorenc 10, Švigelj 4, Thomas 12, Cerkovnik 10, Gabrovšek 10, Stergar 2.

Za Podčetrtane je bilo to četrto zaporedno gostovanje. Prvič v tej sezoni se bodo domači publiki predstavili naslednji teden proti Šentjurju. Igralci Gorenjske gradbene družbe (že 6. novembra jih čaka gostovanje v Kopru) so do dveh točk prišli suvereno. Zelo pomemben je bil niz sedmih točk Dražena Bubnića ob zaključku prvega polčasa, ki je Šenčur pripeljal do prve otipljive prednosti, tekma pa se je dokončno prelomila ob koncu tretjega dela igre, ko so domači pobegnili na dvomestno prednost.
Gostje te niso več uspeli ujeti, so pa v zaključku tekme po zaslugi desetih točk Domna Gorenca prišli do vzdržnega poraza sedmih točk. Dražen Bubnić je bil s 15 točkami prvi strelec Šenčurja Ggd, 14 točk in 11 skokov je zbral Dino Murić, na drugi strani pa je prav tako 15 točk dosegel Žan Kosič.

Izjavi trenerjev pred tekmo:
Konstantin Subotič, trener Gorenjske gradbene družbe Šenčur:
“Uvod v tekmo bi lahko bil boljši. V drugi in tretji četrtini je bila naša obramba bolj agresivna in dobili smo samozavest v napadu, čeprav je ponovno šepal met z razdalje. Zadnjih pet minut so se gostje razigrali in krepko zmanjšali razliko. Zmaga je zelo pomembna, a morda je še bolj pomembno sporočilo, da se tekma igra do konca.”
Davor Brečko, trener Terme Olimia Podčetrtka:
“Kljub porazu smo zadovoljni. To je naše četrto gostovanje in menim, da smo naredili korak naprej. Šenčur ima izjemno ekipo desetih oziroma dvanajstih igralcev. Dobro smo se upirali, a se nam je pripetilo slabih 90 sekund ob koncu polčasa. Ko je Šenčur povedel, smo dali glave dol in prednost je bilo kasneje težko nadoknaditi.”

ŽE ODIGRANO:
HELIOS SUNS : KOPER PRIMORSKA 60:78
HOPSI POLZELA : KRKA 92:65

Foto: GGD Šenčur

Sorodne objave