Jason Kidd svetuje dvojcu Dončić/Porzingis

Po sijajni predstavi Luke Dončića v bolečem porazu proti Los Angeles Lakersom je Jason Kidd, legendarni branilec, ki je z Nowitzkim Dallasu leta 2011 prinesel naslov prvakov, dinamičnemu dvojčku Porzingis/Dončić namenil nekaj spodbudnih besed.


Kidd si kot trenutni pomočnik trenerja Jezernikov, ni mogel pomagati, da latvijsko-slovenskemu dvojcu ne bi ponudil tudi nekaj svojih nasvetov, ki jih ima seveda glede na svojo igralsko kariero več kot dovolj. »En košarkar ni boljši od drugega. V tej ligi, več kot imaš talenta, več časa kot ga preživiš skupaj, bolj preprosta postane igra. To velja sploh za njiju, postalo jima bo vse lažje.«

Po prvih petih tekmah sta Dončić in Porzingis definitivno motor in srce ekipe in v povprečju za ekipo prispevata slabi 50 točk na srečanje. Boljši dvojec od njiju je le atomska naveza Jezernikov Lebron James/Anthony Davis, ki sta to mlademu evropskemu dvojcu tudi pokazala in pripeljala tekmo na stran Los Angelesa.

Že včeraj je bilo tesno in Dallas je imel zmago praktično v žepu. Če gre verjeti Kiddu, Lebron in Davis kmalu ne bosta več sama kraljevala ligi NBA.

Photo: Clutch Points

Sorodne objave