Prvaki brez glavnega orožja – Durant proti Houstonu ne bo več zaigral

Kevin Durant si je dve minuti pred koncem tretje četrtine pete tekme polfinala proti Houstonu poškodoval mečno mišico na levi nogi. MVP zadnjih dveh finalnih serij je bil nemudoma primoran oditi z igrišča in se v tekmo, ki jo je na koncu vseeno dobil Golden State, ni več vrnil. Po zadnjih poročilih bo Durant počival najmanj teden dni, kar pomeni da ne bo zaigral v odločilnih tekmah za finale Zahoda.


Magnetna resonanca je neprijetno šokirala Bojevnike, po tem ko je postalo jasno, da njihov najmočnejši člen v tednu dni, ki bo namenjen okrevanju, soigralcem ne bo sposoben pomagati v boju proti Houstonu. Golden State v zmagah vodi s 3:2, s šesto tekmo pa bodo na domačem parketu košarkarji Houstona iskali izenačenje in skušali izsiliti morebitni sedmi obračun, ki bi se v Oaklandu odvil v noči na ponedeljek. Na obeh tekmah bo Golden State več kot pogrešal prvega strelca, Raketam pa se je ponudila izvrstna priložnost da se Curryju in (pomanjšani) druščini maščujejo za lanski poraz v konferenčnem finalu.

Na tekmi, ki so jo v zadnji četrtini na krilih Curryja in Tomphsona dobili domači košarkarji, je dve minuti in 11 sekund pred koncem 3. četrtine Durant zapustil parket. Začutil je močno bolečino v mišici, Iman Shumpert, ki ga je kril, pa se zvezdnika ni niti dotaknil. Odšepal je v garderobo s katere se ni več vrnil na igrišče.

Največja bojazen v taboru Golden State je bila poškodba ahilove tetive, kar bi za Duranta praktično že pomenilo konec sezone. Trener Steve Kerr je tako na novinarski konferenci hitro naznanil, da gre za lažjo poškodbo, po kateri bo košarkar hitro okreval. Durantov nastop v konferenčnem finalu torej ni pod velikim vprašajem, vprašanje je ali se bodo Bojevniki tja uvrstili.

NBA Analitik televizijske postaje TNT Charles Barkley je odločno poudaril vlogo prvega zvezdnika, brez katerega so Bojevniki v hudih škripcih: “Durant je naredil Golden State nepremagljiv. Ne bodo premagali Houstona brez njega in tudi ne bodo premagali Denverja ali Portlanda v finalu Zahoda, če ne bo igral Durant. On je ključen igralec te ekipe. Golden State je postal dinastija po prihodu Duranta.”

Sorodne objave