Primorska zadržala najkoristnejšega košarkarja dveh tekmovanj

Kar je v prvih intervjujih po koncu izjemne sezone napovedal že sam, se je v minulih dneh tudi uresničilo. Najkoristnejši košarkar finala Lige ABA 2 in Superpokala Slovenije Marko Jagodić-Kuridža ostaja član Sixt Primorske! S klubom je sodelovanje podaljšal za dve sezoni.


Sixt Primorska je v svojih vrstah uspela zadržati pomembnega člana svoje zlate ekipe, ki je koprski klub v tretjem delovanju popeljala do štirih lovorik oziroma drugače rečeno, osvojila je prav vsako tekmovanje, v katerem je nastopila. Ravno na krilih danes 32-letnega Jagodića-Kuridže so koprski tigri jeseni s prvim naslovom slovenskega superpokalnega prvaka začeli tlakovati sanjsko sezono. Krilni center je tedaj v Hali Tivoli za skalp Petrol Olimpije prispeval 23 točk (9/9 za dve), sedem skokov, dve podaji ter po pridobljeno žogo in blokado, z indeksom 28 pa bil več kot zasluženo okronan za MVP-ja tekme.

Izkušeni košarkar s hrvaškim in srbskim potnim listom je bil prva violina zasedbe Jurice Golemca tudi v končnici Lige ABA 2, skozi katero se je ta sprehodila brez praske. Z naslovom prvaka si je priborila mesto med regionalno elito, kar je bil glavni cilj sezone. Razumljivo je, da je Golemac izredno zadovoljen, da bo v svojem moštvu lahko obdržal izkušenega Jagodića-Kuridžu. “V KK Sixt Primorska smo izredno veseli, da nam je uspelo prepričati Marka Jagodića-Kuridžo, da v našem klubu ostane tudi v prihodnjih dveh letih. Bil je eden izmed najpomembnejših stebrov naše ekipe v minuli sezoni. V Kopru si v prihodnje želimo nastopati s čim večjim številom »starih« obrazov, ob tem pa iz leta v leto dvigovati našo kakovost.”

Vmes je med navijači izredno priljubljeni Kure s soigralci segel še po slovenskem pokalnem naslovu, za konec pa pristavil levji delež k naskoku na slovenski košarkarski Olimp. Na 31 tekmah Lige Nova KBM je v povprečju 11,6 točkam dodajal šest skokov in tri podaje (indeks 15,8). V Kopru se počutim odlično. Mesto omogoča izvrstne pogoje za življenje, obenem pa se celoten kolektiv KK Sixt Primorska na vsakem koraku trudi, da lahko košarkarji razmišljamo zgolj in samo o košarki. Piko na i je dala tudi sanjska minula sezona. Po skupku vsega niti za trenutek nisem razmišljal ali bi tudi v prihodnje ostal v Kopru. Izredno sem vesel in hvaležen vodstvu kluba, da mi je ponudilo podaljšanje sodelovanja. Tudi v prihodnje bom Sixt Primorski po najboljših močeh skušal pomagati do zastavljenih ciljev, ki bodo zagotovo visoki. To mi je všeč, izzivi me ženejo naprej. Komaj čakam na prve tekme nove sezone in vnovično snidenje z našimi enkratnimi navijači,” je ob podaljšanju pogodbe povedal Jagodić-Kuridža.

Foto: KK Sixt Primorska

Sorodne objave