Durantova poškodba najbolj odmevna v zadnjih letih

Poškodba ahilove tetive na desni nogi Kevina Duranta ne bo vplivala zgolj na finalno serijo med Bojevniki in Torontom, temveč se bodo zaradi njene teže premešale karte v celotni ligi NBA.


Durant se je prvič poškodoval na 5. tekmi konferenčnega polfinala proti Houstonu, na parket se je vrnil na 5. tekmi finala, ko je Golden Statu tekla voda v grlo, Torono je namreč vodil v zmagah s 3:1. Na začetku druge četrtine je ravno začel akcijo, ko se je prijel za nogo in padel na tla. Iz kluba so hitro sporočili, da gre zelo verjetno za strgano ahilovo tetivo.

Športni direktor Bob Mayers je na konferenci kljub zmagi Golden Statea v solzah komentiral Durantovo poškodbo, krivdo za nastali položaj pa prevzel nase. Ne glede na to, se je v medijih vsul plaz kritik, najglasnejši pa je bil analitik TNT-ja Charles Barkley: “Kriv je le Golden State! V zadnjih dveh tednih smo brali članke, da bo za Duranta najhujša mora, če bodo Bojevniki osvojili naslov brez njega, potem smo brali, da so v klubu nezadovoljni, ker ne skuša igrati, tudi zaradi tega je čutil breme. Ne bi ga smeli poslati v igro! Kako to vem? Poškodoval si je namreč tetivo!”

Strgana tetiva v teoriji pomeni slabo leto neigranja, seveda v odvisnosti od tega, kako strgana je tetiva. Zaradi tega je pod vprašajem Durantova prihodnost in nenazadnje prihodnost lige. MVP zadnjih dveh finalov je z Bojevniki podpisoval enoletne pogodbe in letos je velika večina pričakovala, da se bo ta trend končal. S tem bi Durant postal prosti agent, zapustil Bojevnike, ter se pridružil drugi franšizi, ki bi prejela močno okrepitev. Pred omenjeno poškodbo so se klubi zanj praktično grebli, zdaj pa bo njegova dolga odsotnost pod vprašaj postavila, kdo v resnici želi podpisati takšno pogodbo.

Začetek prestopnega roka se začne 1. julija, ko bo poleg Duranta prostih še nekaj odličnih igralcev (Thompson, Cousins, KawhiLeonard, Kyrie Irving, Jimmy Butler, Kemba Walker)…

Sorodne objave