Primorci ugnali Krko po napeti končnici

Ljubljana – Prvi derbi letošnje sezone med Koper Primorsko in Krko je tokrat pripadel moštvu iz Kopra, ki je na krilih odličnega Marka Jagodića Kuridže premagalo novomeško Krko. Na preostalih tekmah drugega kola se bodo pomerili Zlatorog in Gorenjska gradbena družba Šenčur, Šentjur in Helios Sunsi ter Rogaška in Hopsi.


1. SKL

2. kolo

Sreda, 9. oktober:
KOPER PRIMORSKA : KRKA 68:64 (14:21, 21:11, 17:16, 16:16)
Koper Primorska: Holt 10, Harris 10, Čakarun 3, Marinković 11, Hodžić 6, Jagodić Kuridža 17, Dimec 4, Šiško 7.
Krka: Jarc 2, Škedelj 2, Đapa 2, Fifolt 8, Jošilo 10, Lapornik 13, Ramljak 8, Lawal 17, Osolnik 2.

Koper Primorska je v zaključku tekme s trojko Marka Jagodića Kuridže, ki je bil s 17 točkami najboljši strelec tekme, upravičila vlogo favorita, Krka pa je z dobrim odporom skozi vseh štirideset minut dokazala, da ima spoštovanja vredno zasedbo, ki bo trd oreh za vsakega tekmeca.

To so prejšnji teden na svojih plečih občutili že igralci iz Podčetrtka, ki so domov odšli z minusom 31 točk, tokrat pa še serijski prvaki iz minule sezone, ki so izgubili skok z 29:42. Na svojo srečo so imeli dovolj razpoloženih igralcev, predvsem Marka Jagodića Kuridžo (8 skokov, 5 podaj, 9 prejetih osebnih napak), ki je minuto in pol pred koncem zadel trojko za 65:59, ki je gostom dokončno spodrezala krila.

Poleg Jagodića Kuridže (valorizacija 25) so bili pri domačih dvomestni še Ivan Marinković (11 točk), Stephen Jeffrey Holt (trojke 3:7) ter Lance Harris (met iz igre 5:14) z desetimi točkami, pri Krki pa je s 17 točkami in 11 skoki izstopal 206 centimetrov visoki Američan nigerijskih korenin, Gani Oladimeji Lawal.

V tretjem kolu 1. SKL je Koper Primorska prosta, Krka pa bo 17. oktobra gostila Zlatorog. Še pred tem obe ekipi čakata preizkušnji v regionalni ligi.

Izjavi trenerjev po tekmi:
Jurica Golemac, trener Koper Primorske:
“Čestitke fantom za zmago in velika zahvala navijačem, ki so nas vzpodbujali. Edina pozitivna stran te tekme je končna zmaga. Vse ostalo je potrebno čim prej pozabiti. V obrambi je bila energija dobra, medtem ko smo v napadu igrali brez prave odločnosti. Pri skoku so nam tekmeci povzročali največ preglavic in to je naša največja težava, na kateri bomo morali delati, da jo popravimo.”

Simon Petrov, trener Krke:
“Na vedno zahtevnem gostovanju nam Koper Primorske ni uspelo presenetiti. K naslednjim tekmam se podajamo z zavedanjem, da smo napravili korak naprej, v pravi smeri in da bomo tekmece naslednjič premagali.”

NA SPOREDU:
Petek, 11. oktober, ob 19:30
ZLATOROG LAŠKO : GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR
Sobota, 12. oktober, ob 19:00
ŠENTJUR : HELIOS SUNS
ROGAŠKA : HOPSI POLZELA

Foto: KZS/www.alesfever.com

Sorodne objave