Luka Dončić želi biti najboljši podajalec lige NBA

Moštvo Dallas Mavericksov bo po dolgem času v sezono vstopilo brez Dirka Nowitzka, a s kopico novih evropskih zvezdnikov.


Med njimi seveda izstopa Luka Dončić, ki ima za sebo izjemno sezono v kateri je osvojil tudi laskavo lovoriko za novinca leta, kot je pojasnil med zadnjim intervjujem, pa bi rad svojo bogato zbirko dosežkov še dopolnil.

Seveda, zagotovo.” je Dončić odgovoril na vprašanje, če bi rad vodil v ligi NBA po številu podaj. “Kdo tega ne bi rad? Je izvedljivo, z soigralci, ki jih imamo v Dallasu zagotovo.” Igralca kot sta Kristapsa Porzingis in Boban Marjanović bi zagotovo lahko še dodatno dvignila njegovo povprečje podaj na tekmo. Zagotovo predstavljata tudi močni okrepitvi v boju za končnico. Slovenski as je dodal še:” Cela ekipa že nestrpno pričakuje sezono in vsi si želimo priti v končnico. To je moj cilj za letos.”

Dončić bo tekme začenjal kot organizator igre

Glavni trener moštva Rick Carlisle je istočastno tudi potrdil, da bo Luka tekme začenjal kot organizator igre: “Če mene vprašate, bosta tekme zagotovo začenjala Dončić in Porzingis. Za vse ostale pa se mi zdi nepošteno, da bi zdaj že zdaj javno omenjal imena. Luka je organizator igre, Porzingis pa bo večino časa odigral kot štirica. Ko govorimo o pozicijah, v resnici govorimo le o napadalnih pozicijah. Tam se določi kje mora stati štirica in kje petica. V obrambi je to drugače.”

Foto: Eurohoops

Sorodne objave