Luka Dončić blestel že na prvi tekmi predsezone #video

Danes ponoči so svojo drugo tekmo predsezone odigrali tudi Dallas Mavericksi, ki bodo seveda tudi letos pod drobnogledom slovenskih ljubiteljev košarke. Če gre sklepati po obračunu, ki so ga varovanci Ricka Carlisla odigrali z Detroit Pistonsi, ni nobenih skrbi, da Luka ne bi navduševal tudi letos. Ob porazu Mavericksov (117-124) je bil prvi strelec svojega moštva z 21 točkami, dodal pa je še 8 skokov in 5 podaj.


https://www.facebook.com/16555485460/posts/10162456129905461/

Če so privrženci Dallasa še včeraj negodovali nad dejstvom, da je evropski dvojec Porzingis-Dončić na tekmi proti Oklahomi počival, so tokrat prišli na svoj račun. Tekmo v Detroitu je silovito začel sploh latvijski reprezentant, ki je že v zgodnji fazi tekme dosegel dve zaporedni trojki in Mavse popeljal v vodstvo z 12-7. To so bile sploh prve točke Porzingisa v dresu teksaške franšize.

Dončić se je v prvi in drugi četrtini izkazal s kar nekaj polaganji, spet je bil zanimiv dvoboj z Derrickom Roseom, česar smo navajeni še iz lanske sezone, ko je slednji igra pri volkovih iz Minnesoti. V zgodnji fazi tretje četrtine je Dončić napad, v svojem slogu, zaključil s trojko v zadnji sekundi tekme, prav tako je poskrbel za lepo “alley-oop” podajo proti Porzingisu. Na celotni tekmi je Dončić igral 28 minut, v zadnji četrtini pa na parket bi več stopil. Trener Carlisle se je namreč odločil, da svojo najmočejšo peterko spočije pred največjimi napori, zato so ta del srečanja odigrali rezervisti.

https://www.instagram.com/p/B3awf36DixZ/?igshid=1xtdp2xdr220

Prav v zadnji četrtini so Mavericksi padli v igri, saj je Detroit takoj na začetku napravil delni izid 9-0 in od tedaj so gostje neuspešno lovili rezultat. Pri moštvu Detroita so se zadevali predvsem Luke Kennard (19), Derric Rose (18) in Blake Griffin (17). Pri Dallasu se je poleg Dončića izkazal Porzingis (18), izpostaviti pa gre še Tima Hardawaya Jr. in Jalena Brunsona (11).

https://youtu.be/Af80pJ_ilV8

https://youtu.be/C_x7Fv_Wx8Y

Foto: Dallas Morning News

Avtor: Timotej Prosenc

Sorodne objave