Presenečenje v Šenčurju: Domačini izsilili tretjo tekmo proti Petrol Olimpiji

Sixt Primorska je včeraj postala prvi polfinalist državnega prvenstva, danes pa sta si ji v polfinalu pridružila še moštvi Helios Suns in Krka. Presentljiv je bil razplet v Šenčurju, kjer je domača ekipa Šenčur Gorenjske gradbene družbe premagala Petrol Olimpijo in izsilila še tretjo tekmo v Ljubljani.


Ljubljančani so se že na prvem medsebojnem obračnu v Stožicah komaj izvlekli (79-77), tokrat pa so sami pokleknili s tesnim izidom 73-70. Gorenjci so imeli večino srečanja pobudo v svojih rokah. Po izenačeni prvi četrtini, so po prvem odmoru napravili razliko in ob polčasu vodili z 41-32.

Po vrnitvi na paket je Šenčur zaigral še bolje in ob delnem izidu 7-0 najprej povedel 45-32, kasneje pa so gostitelji napravili še delni izid 12-0 in prišli do najvišje prednosti na tekmi, ki je znašala 18 točk. Tekma pa je bila polna preobratov in očitno je v odmoru med tretjo in zadnjo četrtino Jure Zdovc svojim varovancem napel nekaj krepkih, saj so zaigrali bolje. Z nekaj zadetimi meti z razdalje in boljšo igro v obrambi so se igralci Olimpije približali zgolj na dve točki zaostanka (67-65). V napetem zaključku, ki je sledil, pa so bili uspešnejši domači. Ključna sta bila dva prosta meta Marka Simonovića pri rezultatu 71-70, saj je bil črnogorski košarkar dvakrat neuspešen izza črte. Na drugi strani je Marko Popadić zadel oba prosta meta in svoji ekipi prinesel zmago.

Za Šenčur je največ točk dosegel nekdanji igralec Olimpije Smilja Pavić, prispeval jih je 14. Točko manj je dosegl najboljši strelec Zmajev Roko Badžim. Izredno nezadovoljen je bil po porazu Jure Zdovc. “Odnos, ki so ga igralci prikazali na tako pomembni tekmi, je nesprejemljiv. Zaigrali smo brez kakršnekoli želje po zmagi in energije. Na plan so prišle slabosti Petrol Olimpije iz te sezone. Nismo ekipa. Včasih imam občutek, da nekateri igralci komaj čakajo, da se sezona zaključi. Napravili smo veliko začetniških napak. Ne spomnim se, kdaj sem jih nazadnje videl toliko na takšni ravni tekmovanja. Odigrali smo zelo slabo. Tudi, ko smo prišli v položaj, da bi tekmo lahko zmagali, si te zmage ne bi zaslužili. V torek nas čaka odločilna tekma, na kateri pred domačimi navijači preprosto moramo slaviti zmago,” so njegovo izjavo zapisali na MMC.

Helios in Krka v polfinalu

Poleg šokantnega razpleta v Šenčurju je bil presenetljiv tudi končni rezultat v Domžalah. Polzelški Hopsi so vodili skozi celotno srečanje in imeli tekmo pod nadzorom. Nato pa so sledile zadnje minute, kje so Domžalčani po zaslugi Miroslava Pašajlića in Nikole Gajića uspešno ujeli priključek. Gajić je tri sekunde pred koncem tudi zadel odločilno in zmagovito trojko za 78-80. Zmagovito vodstvo je bilo sploh prvič na tekmi, da je Helios prišel do prednosti. Nikola Gajić je vpisal 20 točk za Sunse, medtem ko jih je Simo Atanacković na drugi strani prispeval kar 28.

Tesno je bilo tudi v Rogaški (74-80), a kosarkarji Krke so v ključnih momentih vendarle ostali dovolj zbrani.

Odločilna tekma med Olimpijo in Šenčurjem, ki bo določila zadnjega polfinalista, bo v torek.

Avtor: Timotej Prosenc

Foto: KK Šenčur GGD ( Facebook)

Sorodne objave