Prepelič se ne ustavlja!

Malo je košarkarskih navdušencev, ki v zadnjem tednu niso videli izjemnega koša zlatega slovenskega reprezentanta Klemna Prepeliča, ki je v Eurocupu prek celotnega igrišča zadel za zmago svojega Joventuta. Prepelič se od začetka tekmovanja v španski ligi vrti okoli najvišjega mesta strelcev lige, po čudežno zadeti trojki pa se Slovenec še zdaleč ne ustavlja.


Kljub njegovim dobrim predstavam Joventut še ni prišel do zmage v španskem prvenstvu, to pa se je v minulem tednu spremenilo. V domači dvorani je padel Estudiantes, kar je bila na sploh prva zmaga katalonskega moštva. Ugibate lahko kdo je bil najbolj vroč košarkar na parketu.

»Prle« je dosegel 24 točk, zadel je 4 od šestih metov za tri, 3 od 5 za dve, pri prostih metih pa je bil nezgrešljiv (6/6). V statistiko je vpisal še štiri skoke in asistenco. Njegov ekipni kolega Alen Omić, ki bi potencialno znova lahko zaigral za Slovenijo, je dodal 11 točk, šest skokov in dve asistenci.

Trenutno je Prepelič drugi strelec španskega prvenstva. S povprečjem 23,8 točke le za eno zaostaja za Nikolo Mirotićem, zvezdnikom Barcelone.

https://www.youtube.com/watch?v=vLrVX52yiDk

Sorodne objave