Krka šokirala Crveno Zvezdo

Krka je v Novem mestu prišla do odmevne zmage nad Crveno Zvezdo, ki jo je v napeti končnici ugnala za dve točki (79-77).


Krka je že takoj na začetku tekme pokazala, da Beograjčanom v Dvorani Leona Štuklja ne bo lahko. Krkaši so začeli v peterki Paolo Marinelli, Tim Osolnik, Marko Jošilo, Ivan Ramljak in Gani Lawal in po dobrih treh minutah vodili s 7-2. Pri gostih je nato v igro vstopil center Jovanović, ki je dosegel sedem zaporednih točk in poskrbel, da so Beograjčani sredi sedme minute prvič prišli do vodstva (12-11). Krkaši so še enkrat prešli v vodstvo, po prvi četrtini pa je bilo 20-17 za goste. Drugo četrtino so gostje odprli s petimi točkami in sredi 12. minute je pri 17-25 prvo minuto odmora vzel Krkin trener Simon Petrov. Krkaši so se s trojkama Jureta Balažiča in Glenna Coseya v 14. minuti približali na 25-27 in minuto odmora je vzel tudi gostujoči trener Tomić. Po njej so gostje s petimi zaporednimi točkami ponovno ušli in ob polčasu vodili za osem točk (45-37).

Drugi polčas je s trojkama odprli Cosey. Krkaši so bili veliko bolj nepopustljivi v obrambi in po košu iz protinapada in zadetem dodatnem prostem metu Ramljaka so ob koncu 25. minute izenačili na 48. Do konca tretjine so bili gostje spet nekoliko boljši in po 30. minutah je bilo 55-61. Krkaši se niso predali in na začetku 36. minute so po peti trojki Coseya pobedli s 66-65. Sledila je minuta odmora gostov. Dve minuti pred koncem je bilo izenačeno na 73, nato pa je trojko za 76-73 zadel Jošilo in sledila je nova minuta odmora za Crveno zvezdo. Po njej je zadel Lazić, nato pa minuto pred koncem Jošilo novo trojko za 79-75. Tri sekunde pred koncem je imel Dobrić tri proste mete. Zadel je dva, tretjega pa namenoma zgrešil, a je do žoge prišel Lapornik in veselje Krkinih košarkarjev se je lahko začelo.

»Čestitke gostom za obletnico osvoboditve našega nekdanjega glavnega mesta. Potrudili smo se, da proslavo nekoliko pokvarimo. Danes nam je šlo odlično. Predvsem bi pohvalil naše gledalce, ki so nam s spodbujanjem do zadnje minute dali prepotrebno moč, da smo tekmo lahko mirno končali,« je razplet tekme komentiral domači trener, Simon Petrov. Še krajši je bil razumljivo razočarani trener gostov Milan Tomić: »Čestitam Krki za odlično tekmo in zasluženo zmago. Mi smo odigrali zares slabo v drugem polčasu. Imamo veliko težav. Morali bomo sprejeti določene odločitve in videti kako dalje.«

Krka je tako po uvodnem porazu, sedaj pri dveh zaporednih zmagah, kar jo uvršča na 6. mesto. Odličen uvod v novo sezono lige ABA za Dolenjce

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Sorodne objave