Bratje Antetokounmpo z novim dobrodelnim dejanjem

Giannis, Thanasis, Alex, Kostas in Francis Antetokounmpo odpirajo novo košarkarsko akademijo v sodelovanju z Eurohoops organizacijo, Nikeom in Onassis fundacijami. Prvi projekt je spremeniti življenja stotim zapostavljenim igralcem in 12 trenerjem, katerim bodo ponudili športno izobraževanje na najvišjem nivoju.


AntetokounBros je fundacijski projekt s strani superzvezdnika Giannisa Antetokounmpa in njegovih bratov, s katerim bodo pomagali fantom in dekletom (od 12-16 let) ter trenerjem (18-25) uresničiti njihov potencial in jih postaviti na noge.

Ideja projekta izhaja iz pomoči do zapostavljenih in kako lahko šport spremeni njihova življenja. Tako Giannis kot njegovi bratje so iz prve roke izkusili v kolikšni meri te lahko trdo delo in vztrajnost popelje iz dna na sam vrh. To priložnost zdaj želijo uresničiti še za druge, ki si to težko privoščijo. »V naslednjih dveh letih bomo v kolaboraciji z Onassisom, Eurohoopsom in Nikeom trdo delali na ustvarjanju priložnosti in športnih sanj za zapostavljene otroke – in to je zgolj začetek,« so za Eurohoops.net. družno izjavili Bratje Antetokounmpo.

Projekt bo potekal v Atenah, kjer bodo vsak teden potekale košarkarske kliniki, v vlogo trenerja pa bo stopila Anastasia Kostaki, prva grška košarkarica, ki je zaigrala v ženski NBA ligi. Izbranci, ki bodo dobili priložnost vstopiti v AntetokounBros bodo izbrani na posebnih preizkušnjah, kjer bodo ocenjevali njihove spretnosti in talent, v igri pa bo tudi njihov socialno-ekonomski status.

 

Sorodne objave