Predsednik Trump ostro kritiziral najboljša trenerja lige NBA

Predsednik ZDA, Donald Trump, je nedavno podal svoj pogled na krizo, ki se stopnjuje med NBA in Kitajsko


Na vprašanje o zapleteni situaciji med NBA in Kitajsko je Donald Trump odgovoril: “Sami morajo poiskati način, da se rešijo iz te situacije.” Predsednik ZDA je prepričan, da liga ve, kako se spopasti s to krizo, ni pa izpustil priložnost za kritiziranje dveh izmed najtrofejneših trenerjev vseh časov, Steva Kerra in Gregga Popovicha.

Oba trenerja sta bila v preteklosti že med glasnejšimi javnimi kritiki glede Trumpove politike. Tokrat pa ju je kritiziral 73-letni predsednik, ki je dejal, da si oba nista upala izraziti svojega mnenja, ko sta komentirala zdaj že izbrisan tvit Daryla Moreya glede Hong Konga

Bil je kot majhen deček, tako prestrašen. Tresel se je,” je Trump komentiral Kerrovo novinarsko konferenco. “Ni vedel kako odgovoriti na vprašanja, vseeno pa bo zelo slabo govoril o Ameriki.”

Opazoval sem tudi Popovicha, zelo podobna zgodba. No, on niti izgledal niti približno tako prestrašen. Toda oba slabo govorita o ZDA. Ko govorita o Kitajski, nočeta reči ničesar grdega.

Kerr je že predhodno priznal, da o mednarodnem incidentu ni dovolj informiran in se s tem izognil dodatnim vprašanjem, Popovich pa je pohvalil NBA komisarja Adama Silverja za dobro spoprijemanje s problemom, ni pa izrazil svojega mnenja.

Medtem je skupina znotraj kongresa že izzvala NBA, da naj prekinejo vse aktivnosti na Kitajskem, osem članov kongresa pa je tudi podpisalo pismo naslovljeno na komisarja Silverja.

Foto: Jabin Botsford/The Washington Post

Sorodne objave