Predsednik Hrvaške košarkarske zveze: “Obstaja ideja, da odigramo dve tekmi s Slovenijo”

V hrvaških Sportskih novostih je bilo danes mogoče zaslediti intervju s predsednikom Hrvaške košarkarske zveze, Stojkom Vrankovićem. V pogovoru je spregovoril o žrebu za olimpijske kvalifikacije, hrvaškem neuspehu na zadnjem Eurobasketu in morebitnih prijateljskih tekmah, ki bi jih hrvaška reprezentanca odigrala s Slovenijo. 


Stojko Vranković se je najprej dotaknil žreba in moštev s katerimi se bo Hrvaška pomerila v kvalifikacijah za OI. V Splitu bo Hrvaška zagotovo igrala proti Brazilija Ace Petrovića, in Tuniziji, v nadaljevanju turnirja pa se lahko sreča še z Nemčijo, Rusijo in Mehiko. “Skupina je kakršna je, v življenju ni nič enostavno. S tem, da smo dobili priložnost za igro na tem turnirju in s tem, da bomo organizirali enega izmed štirih kvalifikacijskih turnirjev, imamo možnosti za uvrstitev na OI,” je razpredal Vranković.

Vranković je opozoril na to, kako nevarna zna biti ruska reprezentanca, ki je Hrvaško izložila v osmini finala na Eurobasketu leta 2017, spominja se tudi kako težak je bil olimpijski kvalifikacijski turnir leta 2016, ko so se naši južni sosedje uspešno plasirali na olimpijske igre v Braziliji. Tam so jih v osmini finala izločili Srbi.

Za čas žreba je Vranković opravil tudi nekaj zanimivih pogovorov, enega tudi s predsednikom Košarkarske zveze Slovenije, Matejem Erjavcem. Z Erjavcem sta se pogovarjala o morebitnih medsebojnih prijateljskih tekmah, ki jih bi obe reprezentanci odigrali v sklopu priprav na olimpijski kvalifikacijski turnir. “Obstaja ideja, da odigramo dve tekmi s Slovenijo, ena bi bila v Ljubljani, druga pa v Splitu, v primeru da bo Arena Spaladium takrat pripravljena.”

Turnir bo sicer na sporedu konec junija, Slovenija bo pot v Tokio iskala v litovskem Kaunasu, Hrvaška pa v domačem Splitu. V primeru, da se bosta prijateljski tekmi res zgodili, bo na njih najverjetneje zaigral tudi Luka Dončić. Sportske novosti pišejo, da se je težko spomniti kdaj je košarkar s statusom enega najboljših na svetu gostoval na Hrvaškem.

Vranković je pogovor zaključil z opozorilom, da so v fokusu hrvaške zveze trenutno kvalifikacije za Eurobasket, ki bo na sporedu leta 2021. Omenjene kvalifikacije se bodo pričele že februarja prihodnje leto.

Avtor: Timotej Prosenc

Foto: Eurohoops

Sorodne objave