Anthony Randolph podaljšal z Real Madridom! Kaj pa reprezentanca?

Američan s slovenskim potnim listom je unovčil slovenski potni list, ki mu daje status igralca iz Evropske unije in podaljšal pogodbo z Real Madridom, vse do leta 2023. Slovenske navijače pa zanima predvsem ali ga bomo še kdaj videli v dresu reprezentance. 


Anthony Randolph v Evroligi beleži povprečje 12,5 točke, s čimer je celo prvi strelec Real Madrida. Nič čudnega torej, da bo 30-letnik v španski prestolnici ostal vsaj še 4 leta. Pri pogovorih z vodstvom Reala mu je gotovo koristilo tudi dejstvo, da ima v lasti slovenski potni list. Slednji mu namreč pomaga, da pri Madridčanih ne uživa statusa tujca, klub pa si lahko tako avtomatično privošči dodatnega tujca v moštvu.

Real Madrid v tej sezoni zaenkrat zaseda 3. mesto v Evroligi in 1. mesto v španskem prvenstvu. Randolph se je belemu baletu pridružil leta 2016, pred tem pa je igral tudi v Rusiji, pri tamkajšnjem Lokomotivu in v ligi NBA, pri Golden Stateu, New Yorku, Minnesoti in Denverju.

Reprezentanca?

Čeprav je Randolph po reprezentančni tekmi proti Turčiji, ki jo je odigral v sklopu kvalifikacijskega turnirja za SP dejal, da je bila to njegova zadnja reprezentančna tekma, pa pri KZS-ju upajo, da je motiv igranja na OI dovolj velik, da bo Randolph znova oblekel dres slovenske reprezentance. Selektor Rade Trifunović in zveza tako ostajajo v stiku z Američanom.

V primeru, da slednji vendarle ne bi zaigral, bi mesto naturaliziranega reprezentanta lahko zasedel Alen Omić.

Avtor: Timotej Prosenc

Foto: Eurohoops

Sorodne objave