Russell Westbrook si je zaradi prekrška nad Dončićem prislužil kazen

Po veliki in zanesljivi zmagi Dallasa nad Houstonom, ki je sinoči ugnal eno bolj vročih ekip Vzhoda, Dragićev Miami, je Russel Westbrook naknadno prejel t.i. retroaktivno nešportno osebno napako zaradi prekrška nad Luko Dončićem.


Po tem ko je v napadu Westbrook zgrešil polaganje se je moral podati na lov za Luko, ki je stekel v protinapad in podal prostemu igralcu na trojki. V trenutku asistence je Houstonova sveža pridobitev Slovenca v polnem šprintu s hrbta objestno potisnila, na srečo pa se je Luka spretno, z malce slaloma ,iztekel med gledalce.

Kljub temu je dan po srečanju Westbrook za prekršek, ki je bil na dani večer dosojen kot običajna osebna napaka, prejel retroaktivno nešportno osebno napako. Ta direktno na prihodnjih tekmah ne bo imela direktnega vpliva, vseeno pa se Američanu vpiše v statistiko, po kateri košarkar s šestimi tovrstnimi prekrški dobi prepoved igranja naslednjega srečanja. Westbrook, ki je znan tako po odlični igri kot tudi vročem temperamentu, si je v lanski sezoni lastil neslaven rekord z največ – storil jih je štiri – retroaktivnimi nešportnimi osebnimi napakami.

https://twitter.com/HeartofNBA/status/1198737368502587392

Sorodne objave