Pred slovenskim derbijem v ABA ligi Rimac opozarja na Šiška, Jagodića Kuridžo in Harrisa

Košarkarji Cedevite Olimpije se bodo v nedeljo ob 20.00 na slovenskem derbiju šestega kola Lige ABA v Kopru udarili s Koper Primorsko.


Moštvo Cedevite Olimpije bo v nedeljo v Kopru zaključilo zahteven niz štirih zaporednih gostovanj. Ljubljanske Zmaje pa na slovenski Obali čaka prava poslastica za vse slovenske košarkarske navdušence, saj se bodo izbranci glavnega trenerja Slavena Rimca ob 20.00 udarili s Koper Primorsko, ki ima po petih kolih regionalnega tekmovanja enak izkupiček zmag in porazov, kot Cedevita Olimpija. Neposredni televizijski prenos bo možno spremljati na TV 3 Slovenija.

Finalista slovenskega državnega prvenstva iz minule sezone imata po petih kolih Lige ABA skupaj na svojem računu kar osem zmag. Medtem, ko je Cedevita Olimpija v petem kolu v Baru doživela prvi poraz v sezoni, pa so košarkarji Koper Primorske na regionalni sceni trenutno v izjemnem zaletu, saj v obračun z Ljubljančani vstopajo z nizom štirih zaporednih zmag. V tem času so »tigri« ugnali beograjski Partizan NIS (68:56), podgoriško Budućnost VOLI (83:80), Mornar iz Bara (101:83) in nazadnje še novomeško Krko (89:71). Če k temu prištejemo še pet zmag iz začetka državnega prvenstva, so Koprčani trenutno pri devetih zaporednih zmagah v zadnjem mesecu dni, edini poraz v sezoni pa so jim zadali košarkarji Crvene zvezde mts v prvem kolu Lige ABA, ko je bilo v Beogradu 90:64 za domačine.

Najbolj učinkovit košarkar Koper Primorske v tej sezoni je Lance Christopher Harris, ki v povprečju beleži 18,0 točk, 5,0 skokov in 1,2 podaji na tekmo (valorizacijski indeks 18,2). Na zadnjih dveh tekmah Lige ABA je Harris obakrat presegel mejo 20 točk – proti Mornarju je ob 75-odstotnem metu iz igre (4/5 za tri točke) dosegel 22 točk, Krki pa je ob 90-odstotnem metu iz igre (5/6 za tri točke) nasul 23 točk. Ob tem ima koprska ekipa v svojih vrstah pred začetkom šestega kola še drugega najboljšega skakalca lige (Marko Jagodić Kuridža; 8,4) in najboljšega asistenta lige (Žan Mark Šiško; 10,2).

Za košarkarje Cedevite Olimpije bo nedeljska tekma na slovenski Obali zadnji gostujoči obračun pred povratkom v Areno Stožice. V sredo so Zmaji na gostovanju v Carigradu zabeležili prvo zmago v Evropskem pokalu in na krilih skorajšnjega trojnega dvojčka Codija Millerja-McIntyreja (11 točk, 10 skokov, devet podaj) s 76:72 premagali Darušafako. Najboljša strelca ljubljanske ekipe sta bila Filip Krušlin s 17 točkami in Mikael Hopkins s 15 točkami.

IZJAVI PRED TEKMO:

Slaven Rimac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
»Zagotovo je pred nami težka in zahtevna tekma. Zaključujemo z nizom potovanj in gostujočih tekem, zato nam gre na roko, da bomo proti Kopru Primorski na parket stopili v nedeljo, saj bomo lahko napravili nekaj dobrih treningov in nekoliko zadihali. Pripraviti se moramo na težko tekmo. Koper Primorska igra zelo kvalitetno, Koprčani imajo močno ekipo, ki igra zelo dobro. Premorejo tudi individualno kvaliteto v obliki Žana Marka Šiška, Marka Jagodića Kuridže in Lancea Harrisa, ostali igralci pa imajo natančno razdeljene vlogo in počnejo to, kar morajo, da je ekipa uspešna. Pričakujem težko tekmo, na kateri moramo zaigrati bolje, kot na zadnjih nekaj obračunih, če želimo računati na zmago.«

Codi Miller-McIntyre, igralec KK Cedevita Olimpija:
»Nedeljska tekma je za nas izjemno pomembna, sploh, če imamo v mislih, kaj se nam je zgodilo na zadnjem obračunu Lige ABA v Baru proti Mornarju. Če bomo v nedeljo v Kopru zaigrali z enako energijo, kot na sredinem dvoboju 7Days EuroCupa z Darušafako, lahko računamo na novo zmago. Kemija med nami je dobra, to se vidi na treningih in tekmah. Zelo pomembno je, da zadržimo enako energijo in skušamo zabeležiti novo zmago.«

FOTO: KK Cedevita Olimpija

Sorodne objave