Doc Rivers ne mara trenerskega izziva

Glavni trener Los Angeles Clippersov Doc Rivers je na izgubljeni tekmi proti Milwaukee Bucksom že drugič uporabil ‘trenerski izziv’ in že drugič je bil ta neuspešen. Posledično je v zadnjem dejanju obračuna izgubil tudi minuto zlata vredno minuto odmora.


Dobrih sedem minut pred koncem nadvse izenačene zadnje četrtine naj bi eno prvih imen Clippersow Lou Willaims storil osebno napako v napadu. Williams naj bi v prodoru pod koš po obrazu s komolcem udaril organizatorja Bucksov Erica Bledsoeja. Tako Williams kot njegov trener sta bila nad odločitvijo šokirana. Še preden je Rivers klical po trenerskem izzivu je v Staples Centru na velikem zaslonu preveril, če gre zares za sodniško napako. En pogled je bil vse kar je potreboval in takoj izkoristil ponovljen posnetek, ki ga lahko trener zahteva enkrat na srečanje ter tvega izgubljen ‘time-out’.

Zodniki Zach Zarba, Courtney Kirkland, in Mitchell Ervin so pri zapisnikarski mizi preverjali posnetek akcije, medtem ko je domača publika strmela v zaslon pod stropom dvorane. Takoj ko je bilo moč opaziti, da je Bledseoe prekršek očitno odigral, so mu gledalci glasno kričali in žvižgali.

Po nekaj minutah so se sodniki vrnili na parket in potrdili svojo prejšnjo odločitev, torej da naj bi Williams nad Bledsoejem zares storil prekršek v napadu. Igralci Clippersov so burno priskočili zraven sodniške trojke, toda njihovi ugovori niso našli naslovnika. Po tekmi in končnem porazu ekipe Los Angelesa se Doc Rivers ostrih kritik nad sojenjem ni zadržal.

»To je bilo… grozno,« je bil direkten Rivers. »Morali bi ga (prekršek) preklicati. Zato sovražim to pravilo (trenerski izziv). Naj izpostavim, nihče se ne želi motiti. Razen, če je Bledsoe s svojim obrazom storil prekršek nad Loujem, drugače prekrška tu ni bilo. Mislim, da bi bilo bolj na mestu, da Bledsoe prejme opozorilo s strani lige o simuliranju osebne napake. Tako ali tako ne maram pravila. To sem že izpostavil. Zdaj mi gre na živce še toliko bolj.«

V spodnjem posnetku lahko sami presodite ali so delilci pravice oškodovali kalifornijsko ekipo.

Varovanci Doca Riversa dosti časa za kuhanje mule nimajo, saj jih že nocoj čaka obračun s Portlandom. Ta je nazadnje vzel skalp tudi Dallasu in Luki Dončiću. Za Clipperse bo znova nastopil Kawhi Leaonard , ki mu je Rivers na drami z Milwaukeejem dal počitek.

Sorodne objave