Nekdanji trener Knicksov in Celticsov prevzema grško reprezentanco

Od maja 2020 naprej bo grško košarkarsko reprezentanco vodil Rick Pitino. Pitino je v preteklosti že deloval tudi v ligi NBA, kot trener New York Knickson in Boston Celticsov, nazadnje pa je vodil Panathinaikos.


V Grčiji si je Pitino renome ustvaril prav kot trener Atenčanov. V lanski sezoni je s Panatinaikosom namreč osvojil naslov grškega prvaka, nato pa je prekinil sodelovanje s klubom. Govorilo se je, da si 67-letni ameriški strokovnjak želi povratka v domovino, a očitno čez lužo ni našel primerne zaposlitve.

Grška košarkarska zveza je tako danes sporočila, da bo Pitino izbrano vrsto prevzel maja, vodil jo bo v kvalifikcijah za Olimpijske igre leta 2020. Februarja, v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, bo za krmilom še Thanasis Skourtopoulos.

Pitino je v ligi NBA najprej vodil New York Knickse, med letoma 1987 in 1989, nato pa se je preselil v ligo NCAA, kjer je deloval pri univerzi Kentucky, s katero je leta 1996 tudi postal prvak. Leta 1997 je za štiri leta prevzel še Boston Celticse. Panatinaikos je bil njegova prva evropska trenerska izkušnja.

FOTO: CBS Sports

Sorodne objave