Pred Dončićem še zadnja tekma, vprašanje le, ali bo novinec leta? #video

Pred Luko Dončićem je še zadnja tekma lige NBA, čaka ga teksaški obračun proti ekipi San Antonia. Slovenec že težko pričakuje naslednjo sezono, kjer si tako sam, kot tudi celotna ekipa obetajo boljši rezultatski izkupiček. Za zdaj je vse kar mu preostaja, igra za lovoriko najboljšega novinca sezone, kjer mu je edini pravi tekmec Trae Young. Ta je v drugem delu rednega dela igral odlično in opozoril, da omenjena nagrada še zdaleč ni predčasno oddana.


Kar se tiče individualnih dosežkov, je lahko slovenski košarkarski biser nadvse zadovoljen. Dobesedno je popestril letošnjo sezono in nabral množice oboževalcev. Žal pa nima razloga za veselje, ko se ozre na lestvico zahodne konference, kjer bo Dallas končal na nezavidljivem predzadnjem mestu. Dallas se je z odličnim izkupičkom zmag na domačem terenu v prvi polovici lep čas vrtel okoli mest, ki vodijo v končnico. Toda po menjavi igralcev z newyorškimi kratkohlačniki, ko je v veliko jabolko potovala praktično celotna začetna peterka Dallasa (Deandre Jordan, Harisson Barnes, Dennis Smith Jr.) je krivulja drastično padla. Na zadnjih 25 tekmah je Dallas izgubil kar 19-krat.

“Zame je izgubljanje največja bolečina. Mislim, da sem v vsej karieri izgubil približno toliko tekem kot v tej sezoni. Zato je zame to težko, vendar se že veselim naslednje, v kateri verjamem, da bomo boljši,” za Sportal iskreno pripoveduje Dončič, ki je v Real Madridu nizal zmage in osvajal lovorike.

Kdo bo novinec leta?
Sleherno sezono, letos pa še toliko bolj, je v ligi NBA veliko govora o novincu leta. Imeni sta le dve – Luka Dončič in Trae Young. Še vedno odmevajo polemike katera ekipa je s kom pridobila več, na podlagi takojšnje menjave med Dallasom in Atlanto na naboru. Mnenja o tem, kdo je bil najboljši, so različna.

Če gledamo številke skozi celotno sezono, je Luka v prednosti, ni pa malo takšnih, ki izpostavljajo vroče predstave branilca Atlante po februarskem All Star vikendu. “Trae je bil odličen, vendar je novinec leta Dončić,” so mnenja številnih. “Nagrada je za celotno sezono. Na začetku so vsi govorili, da je Dončić novinec leta in to povsem zasluženo. Igral je zelo dobro, jaz ne tako. V drugem delu sezone se je obrnilo. Če bodo gledali le prvi del sezone, potem je jasno. Če bodo gledali celotno sezono, bo bolj napeto, kot si nekateri mislijo,” v bitki za naziv najboljšega mladega košarkarja opozarja Young, ki je z Atlanto zbral tri zmage manj kot Luka z Dallasom.

Sorodne objave