Goran Dragić in Miami brez končnice, tudi Dwyane Wade do slovesa s 30 točkami

Podobno kot je v Dallasu večer potekal v znamenju Dirka Nowitzkega, se je v Miamiju vse vrtelo okoli Dwayna Wada. Miami Heat je zabeležil zmago nad Philadelphio (122-99), obenem pa je legenda Vročice zablestela na zadnji tekmi pred domačo publiko in vpisala kar 30 točk. Vseeno pa so košarkarji Miamija v tem krogu izgubili tudi zadnje teoretične možnosti za preboj v končnico.


V Miamiju je Wade nagovoril domače navijače in ob čustvenem slovesu potočil tudi nekaj solz. Zahvalil se je vsem soigralcem, tudi Goranu Dragiču, ki ga je poklical z vzdevkom “The Dragon”, ob tem pa je Goran požel močan aplavz publike. Dwayne Wade je sodeloval pri osvojitvi treh šampionskih prstanov Miamija. Najbolj zaslužen je gotovo za osvojitev tistega iz leta 2006, ko je bil tudi MVP finala. V finalu je bila takrat Vročica boljša prav od Dallasa in Dirka Nowitzkega, ki se je istega večara v Dallasu poslavljal od svojih navijačev. Zanimive vzporednice v karierah dveh NBA legend. Wade je bil zraven tudi leta 2012 in 2013, ko je v Miamiju združil moči z Lebronom Jamesom in Chrisom Boshem, s katerima so tvorili neuničljivo trojico, podobno kot danes v Golden Statu Kevin Durant, Steph Curry in Klay Thompson. Vročico je tekom kariere Wade zapustil zgolj za kratek čas, med letoma 2016 in 2017, ko je imel dve kratki epizodi s Chicago Bullsi in Cleveland Cavaliersi.

Goran Dragić je na predzadnji tekmi sezone zabeležil 6 točk, 13 asistenc in 3 skoke. Tokrat ni imel svojega strelskega večera, letošnjo sezono pa ga je na sploh spremljala smola, saj je bil dolgo časa na stranskem tiru zaradi poškodbe. V sezoni 2018/19 je tako povprečno dosegal 14,4 točke, 3,1 skoka in 4,7 asistence.

 

Sorodne objave