Igralci NBA soglasno: Michael Jordan je najboljši igralec vseh časov

V anonimni anketi med igralci lige NBA, ki jo je med 16. marcem in 1. aprilom izvedel in objavil športni spletni portal The Athletic, so za najboljšega košarkarja vseh časov izbrali Michaela Jordana. Jordan vsekakor ostaja eden najučinkovitejših igralcev svoje generacije, ki je globalno populariziral ligo NBA v osemdesetih in devetdesetih letih prejšnjega stoletja.


Trenutni lastnik moštva Charlotte Hornets in šestkratni lastnik šampionskega prstana z ekipo Chicago Bulls, je prejel kar 73 odstotkov glasov vprašanih igralcev NBA. Po njihovem mnenju torej ni dvoma kdo je »najboljši igralec, ki je kadarkoli obstajal v tem športu«.

Na drugem mestu ankete se je pričakovano znašel Lebron James (11,9% glasov), katerega sezona pri Jezernikih je dobesedno za pozabo. Nekdanji zvezdnik Los Angelesa Kobe Bryant je z 10,6% glasov pristal na tretjem mestu.

Košarkarji so glasovali tudi za najkoristnejšega igralca letošnje sezone, največ glasov pa je z 44,3% dobil lanski dobitnik te lovorike, zvezdnik ekipe Huston Rockets James Harden. Na drugem mestu je njegov tekmec Grk Giannis Antetokunmpo z 38% glasov, tretji pa je Paul Goerge (Oklahoma City Thunder) z 12,7 odstotka glasovi.

Grk Antetokounmpo je bil v ospredju pri vprašanju, koga bi, če bi imeli seveda to možnost, povabili kot prvo izbiro v idealno začetno peterko idealne nove franšize v ligi NBA. Grka je na prvo mesto postavilo 36,4 odstotka vprašanih udeležencev anonimne ankete. Na drugem mestu je košarkar New Orleans Pelicans Anthony Davis (10,4 odstotka), tretji z 8,8 odstotka glasovi pa je Kamerunec Joel Embiid, ki igra za Philadelphia 76ers.

Sorodne objave