Praznik slovenske košarke

17. september je dan, ko je Slovenska košarkarska reprezentanco svoj narod postavila na sam vrh Evrope in spisala nepozabno športno pravljico. Zato KZS na današnji dan organizira košarkarski praznik, na katerem naj ljudje oblečejo dres reprezentance ali kateregakoli slovenskega kluba ter v njem preživijo dan.


Košarkarska zveza za dvanajsterico srečnežev, ki bodo danes oblekli drese in objavili njihovo fotografijo na socialnem omrežju, obljublja tudi posebno nagrado. Uporabnikom izžrebanih družbenih profilov bodo posodobili dres z novim Adidasovim reprezentančnim dresom, na katerega bo natisnjeno ime ali priimek oziroma vzdevek nagrajenca ter številka po izbiri.

Praznik slovenske košarke bo oznanil tudi začetek sezone pod klubskimi koši. KK Terme Olimia iz Podčetrtka bo namreč gostil tradicionalni Superpokal. Za prvo lovoriko v sezoni se bosta 17. septembra, ob 20. uri pomerila KK Koper Primorska in KD Hopsi. Še pred obračunom Superpokala se bo navijačem predstavil tudi novi prvoligaš iz Podčetrtka. V pripravljalni tekmi ob 17. uri bodo košarkarjem Terme Olimia na drugi strani igrišča stali igralci Celja. V kolikor se boste v športno dvorano Podčetrtek odpravili v košarkarskem dresu, boste vstopnico, s katero si boste lahko ogledali obe tekmi, prejeli brezplačno.

Foto: KZS/www.alesfever.com

Sorodne objave