Poškodbi zvezd Golden Statea popolnoma premešali karte v ligi NBA

Zvezdnik Klay Thompson se je na šesti tekmi finala Lige NBA resno poškodoval, zaradi česar je njegov Golden State potegnil krajšo proti Torontu, a očitno bodo strgane križne vezi močno vplivale tudi na načrte Bojevnikov za prihodnjo sezono 2019/20.


29-letnega košarkarja, ki se je poškodoval pri pristanku po prodoru na koš, ko ga je iz ravnotežja spravil Danny Green, zdaj čaka dolgotrajno okrevanje, pri čemer za zdaj ni še prav nobenih ocen o dolžini rehabilitacije strganih križnih vezi levega kolena. Po izkušnjah ob identičnih poškodbah najboljših košarkarjev se lahko zgodi, da bo Klay Thomspon izgubil večino prihodnje sezone, če ne kar celotno. Zadnji primer tovrstne poškodbe je Kristaps Porzingis, ki bo po kar letu in pol odsotnosti v novi sezoni zaigral z Luko Dončiem v Dallasu.

Poškodba je za Thompsona prišla v najslabšem možnem času, saj za naslednjo sezono nima pogodbe. Bojevniki naj bi mu ponudili maksimalno pogodbo, ki pa je zdaj zaradi poškodbe vprašljiva. Zelo podobna zgodba se odvija za drugega superzvezdnika Bojevnikov. Tudi Kevin Durant, ki si je poškodoval ahilovo tetivo, bo izpustil celotno prihajajočo sezono. Sam bo prav tako postal prost agent, njegova huda poškodba pa popolnoma spreminja prestopno dinamiko in trg prostih igralcev v celotni Ligi NBA.

Sorodne objave